03 Mayıs 2024

Seçim başarısı AK Partiye yakışıyor

  • PDF

Resmi olmayan sonuçlara göre dün yapılan seçimlerde Ordu’da AK Parti 4, CHP 1 milletvekilliği kazandı. Bu yazı yazılırken resmi olmasada sonucun değişmeyeceği kesindi.

7 Haziranda AK Partinin 3 olan vekil sayısı 4’e çıkmış, CHP’de ise 2 vekillik 1’e düşmüş oldu.

Kısa bir analiz yapacak olursak, AK Parti Fatsa’da % 10’luk bir artış göstermiş. Hatta il geneline bakıldığında da bu artışı görüyoruz. Artış CHP ve MHP’deki düşüşten kaynaklı. Her iki muhalefet partisinden % 5’erlik kayıp var. Bu kayıp doğrudan AK Partiye gitmiş. AK Parti il genelinde % 53’den % 63’ye yükselmiş.

Seçmen büyük ihtimalle 7 Haziranda kantarın topuzu fazla kaçtı düşüncesiyle AK Partiye yeniden dönüş yaptı. Veyahut; tek başına iktidarı daha çok önemli buldu. Doğal olarak yorumları ve etkenleri çoğaltabiliriz.

Fatsa’da, Ordu’da ve ülke genelinde MHP’li seçmen hiç kaygı duymadan AK Partiye kaymış. Nedenini de 7 Haziran sonrası Genel Başkan başta olmak üzere parti kurmaylarının tutumlarına bağladığı olanaklı. Gel gelmez, git gitmez, otur oturmaz gibi varyasyonlarla seçmenine güvensizlik tablosu ortaya koymuş olmalı. Bu sebeplerden dolayı taban AK Partiye kaymakta. Yani MHP seçmeni sen koalisyona girmezsen bende AK Partiye oyumu verir tek başına iktidara getiririm demiş oluyor.

Zaten Türk halkı koalisyonlardan çok hoşnut olmayan bir yapıya sahip. Çünkü Türkiyede koalisyonların notları hep kırık olmuş. Koalisyon sınavları hep başarısızlıklarla sonuçlanmış.

Türk toplumu istikrar ve güvene çok önem vermekte, bu seçimde de görüyoruzki bu dengeyi israrla devam ettiriyor. Kaldı ki buna benzer sonuçlar 2002 seçimleri ile birlikte (7Haziran hariç) her seçimde yinelenmiş. Toplum mühendisliği yapmaya gerek yok, çünkü AK Parti bu ve benzer sonuçları ve performansları geçmiş seçimlerde de göstermiş bir parti.

Fatsa açısından baktığımızda; iyi ki Fatsalı bir milletvekilimiz oldu diyeceğiz. Ergün Taşçı artık vekil olarak memleketin sorunlarıyla haşır-neşir olacak. İhtiyaçlara cevap bulacak. Sorunlara çözüm üretecek. Şimdiden kendisine başarılar diliyorum. Parti çalışanlarını ve emekçilerini de kutluyorum. Seçim başarısı AK Partiye yakışıyor. Hayırlı olsun...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde