03 Mayıs 2024

CHP kongresinde de tecrübeli kadrolar seçilmeli

  • PDF

Parti kongrelerinde iki liste yarışa girmişse kongreye ilgi büyük olur. Tek listeli kongrelerde ise heyecan bulunmaz. Vasat geçer.

Fatsa CHP’de yarın (29 Kasım Pazar) kongre yapılacak.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı Salonunda yapılacak olan kongrede iki liste yarışa giriyor.

Zaten CHP geçmiş yıllarda da coşkulu kongreler yaşayan bir parti. 1980’li ve 1990’lı yıllardan hatırlarız; CHP kongrelerindeki heyecan ve coşkuları. Ben gazeteci olarak özellikle CHP kongrelerini takip etmişimdir. Çünkü bu kongrelerde hatiplerin konuşmaları, siyasi içerikler, katılımcıların ve delegelerin derinlikli mesajları hep dikkat çekmiştir.

Yarınki kongrede de coşku yaşanacak. İki listenin çıkması bu coşkunun temel taşını oluşturuyor.

Erol Yerebasmaz... Onur Çam...

Bu iki isim liste başları durumunda. Yani ilçe başkan adayları.

Erol Yerebasmaz; emekli eğitimci. Güçlü bir CHP’li. Partinin halen Fatsa Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunuyor. Siyasi aktivitesine güvenilen bir sima. Tecrübeli. Görev adamı olabilecek, koşturabilecek bir siyasetci. Ağabilik yapabilecek, partide önderlik yapabilecek bilgiye sahip.

Onur Çam; genç bir kişilik. Zaten çıkış sloganları “Gençlik yapılanması” Muhtemelen listesinde de gençler yer alacak. Heyecanlı.

CHP’liler iki liste olması bakımından mutlu olmalılar. Partilerinde bir heyecan yaşayabiliyorlar. Bir yarış olabiliyor. Bu olgular demokrasinin güzellikleri. Öte yandan; parti içi demokrasi ve olgunluk. Dolayısıyla kim kazanırsa kazansın CHP kazanacaktır. Demokratik bir olgunluk ve saygınlık içinde kongre yapacaklardır.

Tabii ki; parti içi yarışlar olmalıdır. Kırmadan, dökmeden, demokratik olgunluk içinde görev alınacaktır.

Biz tüm partilerin kongrelerini takip ediyoruz. Muhalefet partilerininde görevleri vardır. Eğer güçlü bir muhalefet olursa, iş başında bulunanların çalışması daha düzgün olur. Yapıcı eleştiriler ortaya koyarak yöneticilerin işini kolaylaştırmış olurlar. Dolayısıyla CHP kongresine bu açıdan da bakmak gerekir.

Siyaset sahnelerinde tecrübeli kadrolar olursa hem partiler hem de memleket kazanmış olur.

CHP kongresinde de belli kriterler göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

Her iki listeye de başarılar...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde