03 Mayıs 2024

Çok şükür ucuz atlattık

  • PDF

5 Aralık Cumartesi günü korkunç bir olaya tanık olduk.

Akla, hayale gelmeyecek bir soygun olayı yaşadık.

Fatsa ilçemizin kuyumcu esnafı Hasan Gül’ün dükkanı soyulmaya kalkışıldı.

Bakın neler yaşandı?

İki genç sabahın 09,15 civarında dükkana giriyor ve dükkanda o anda bulunan üç kişiyi rehin alıyor.

Genç soyguncular ilk anda içeride bulunan Murat Gül’ü dışarı çıkarken yaralıyorlar ve Murat Gül derhal hastanede tedavi altına alınıyor.

Süreç buradan başlıyor.

Rehineler 7 ve 9 saat aralıklarla bırakılıp, kendileri de teslim oluyor.

Burada emniyet teşkilatımıza teşekkür etmek gerekir. Çünkü en zor görev onlara düşüyordu. Ve sürecin kan dökülmeden sonlanmasında büyük başarı sağladılar. Zaten en çok korkulan kan dökülmesiydi. Emniyet görevlilerimiz saatlerce ve metaneti bir vaziyette olayı sonlandırmayı başardılar.

Başta Hasan Gül olmak üzere tüm Fatsa halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hafif yaralanma hariç, olay bir damla kan dökülmeden bitmiş oldu.

Bu gibi olaylar aklımıza vahşet yaşantılarını getiriyor. Örnekleri var. Ham olayı çıkaranlar hem de rehine olanlar buradan sağ çıkmaya bilirlerdi. Yaşanılan onlarca örnek olayın böyle bitmesiyle sonuçlanabilirdi. Allahtan böyle bir sonuç yaşamadık. Bu açıdan çok şanslıyız. Şükrediyoruz.

Genç soygunculara gelince; ilk ifadelerinde “... çok borcumuz vardı, ayrıca evlenecektik bu yüzden soygun yapalım istedik...” Be aymaz cahiller. Daha genç ve dinamiksiniz. Çalışacak yaşta delikanlılarsınız. Sizce maddi bir kazanca sahip olmak soygunla mı oluyor. Başkalarının emeğini çalarak mı oluyor. Oysa her kazanç alın teri dökerek bir emek karşılığı olmalı. Sizin kamu otoritesinden hiç mi haberiniz yok. Öyle sabah saatlerinde elinizi kolunuzu sallayarak bir iş yerine girip soygun yapabileceğinizi nasıl düşünürsünüz. Bu işlerin bir cezası olmadığını nasıl düşünemezsiniz. Oysa toplumumuz ve kamu düzenimiz bu gibi davranışların yasak olduğunu bilmektedir. Gidip alın terinizle çalışıp kazanç elde etsenize. Topluma iyi örnek olsanıza.

Ben yeniden Hasan Gül ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, büyük bir beladan kurtulmamıza destek olan emniyet teşkilatımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde