03 Mayıs 2024

2016 yılı Fatsa yılı olmalıdır

  • PDF

2015 yılı iki genel seçim süreçleriyle geçti.

Yılın bitmesine iki hafta kaldı. Yılın başından bu yana bir geriye baktığımızda koskoca bir yılın heba olduğunu görüyoruz.

Hükümet kuruldu, güvenoyu aldı. Başbakanımız 64. Hükümetin ilk üç aylık hedeflerini, bir yıllık hedeflerini ve daha ileri hedeflerini açıkladı. Bakıldığında daha ziyade emeklilere, çalışanlara ve gençlere yönelik yatırımlar öne çıktı. Asgari ücret, emekli maaşları ve yatırım yapacak olan gençlere teşvik kradileri göze çarpıyor.

Hükümetimiz kısa vadede sosyal yaşamı ilgilendiren hedeflere kilitlenm,iş oldu.

Geçen hafta ortalarından başlayan bir yerel ziyaret süreci başladı.

Ordu Milletvekilimiz ve Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ve vekiller ilimiz ve ilçelerimizde teşekkür ziyaretleri yapıyorlar. Kurum ve kuruluşları geziyorlar. Bu gezilerdeki beyanlarda ileriye dönük hedeflerin konulmadığına tanık oluyoruz. Gerçi vekillerimiz daha yeni. Eksiklikleri tespit etmiş olmayabilirler. Hazırlıklarını ve hedeflerini bu ziyaretler sonunda belirleyeceklerdir. Gezilerinde, teşkilatlardan yapılacak olan hizmetler bakımından birifing alacaklardır. Noksanların birer dosyasını talep edeceklerdir. Dolayısıyla şu an bir hazırlık dönemi içinde olmalılar. Vekillerimiz için eses hedef 2016 yılı olacaktır.

Bakanımız Sayın Kurtulmuş iki günlük ziyaretinde Kumru’da İmam Hatip Lisasi temeli attı, Fatsa’da Büyükşehir Belediyemizin kurduğu Mesleki Eğitim Okulunu açtı, Ordu Üniversitesi Kampüs alanında fakülte temeli attı. Ziyaret ettiği ilçelerde de 1 Kasım seçimlerinde verilen seçmen desteğinden dolayı teşekkür etti.

Tabii ki ilimizden bir bakan çıkması fevkakade avantaj sayılır. Bu avantaj hem hizmetlerin daha seri bir şekilde gelmesinde olanak sağlar, hem de ilimizin siyasi ağırlığı bakımından iktidardaki gücünü yansıtır. Bu iki avantajı pozitif yönde değerlendirdiğimizde kalkınma ve gelişme çıtamız bir tık öne geçmiş olur.

İlimiz bu avantajdan umarım beklediğimiz oranda gelişmeyi sağlayacaktır.

Biz Fatsa olarak başta Organize Sanayi Bölgemizin büyütülmesi çalışmalarının ivedilikle hızlanmasını bekliyoruz. Büyümenin önünde teknik bir engel yok. Süreç kamulaştırmaya kadar geldi. Burada da sayın bakanımıza büyük görev düşüyor. Numan Kurtulmuş ağırlık koyduğunda bu engel aşılmış olacak. Ve Fatsa işçi istihdamı alanında ciddi ivme kazanacak. 500 dönümlük bir Organize Sanayide 3 bin kişi istihdam ediliyorsa, bu alana bin dönüm daha eklendiğinde bu oran 10 binlere çıkacaktır. O halde Fatsa sanayileşme alanında ciddi bir merkez olacaktır.

İki; çok acil “ÇEVRE YOLU” ihtiyacına çözüm bulunmalıdır. Sayın bakanımız bu meseleye de el atmalıdır. Kendisinin hükümet içinde ikinci adam olması bu işlerin daha kolay yapılmasına da ciddi bir vesiledir. Fatsa’nın bu iki önemli sorununu kısa sürede çözüme kavuşturursa umarım Fatsa Cumhuriyet Meydanına altın harflerle adını yazdıracaktır.

64. hükümetten ve hükümet mensubu vekillerden yegane istek bu olmalıdır. Tabii ki bu genel beklenti. Başlamış ve başlayacak olan diğer proje ve hizmetler de devam etmelidir.

Kısaca 2016 yılı Fatsa yılı olamalıdır...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde