03 Mayıs 2024

İki kalem hizmet istiyoruz

  • PDF

2016 yılı yatırım yılı olsun istiyoruz ya, bu yatırımların içinde de Fatsa çevre yolu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin büyümesi yılı beklentimizi tekrar dile getirelim diyoruz.

2015 yılını seçimlerle geçiren ülkemiz, 2016’yı hizmet yılı olarak ilan etmeli.

Hükümetimizin hedeflerine bakıldığında devam eden projelerin dışında henüz ciddi bir planlamanın olmadığını görmek mümkün.  Daha ziyade sosyal alanlara özgü planlama yapan hükümet, sanayi altyapısı ve genel altyapıya dair bir proje açıklamış değil.

Biz Ordu olarak, AK Parti’ye sürekli artarak oy desteği vermiş bir iliz, bu desteğin siyasi boyutunda  hep kabinede bakan ağırlığı ile temsil edildik.

Bu temsiliyet tabii ki ilimiz sınırları içinde ciddi hizmetlerin gelmesine vesile olmuştur.

Ordulu bakanlar kendi çaplarında önü tıkanan hizmetlerin veya ödenek olmadığı için beklemede olan yatırımların önünü açmışlardır.

Örneğin yakın geçmişte Ordu-Giresun Havaalanının, Ordu Çevre Yolunun planlamasında İdris Naim Şahin’in büyük desteği vardır. Yine aynı ismin Fatsa Devlet Hastanesinin arsa kamulaştırılmasında ciddi desteği vardır. Ünye Çevre Yolunun bitmesinde İdris beyin yadsınamaz katkısı mevcuttur.

Kısa bir örnek daha verecek olursak; Eyüp Fatsa’nın Grup Başkan Vekilliği dönemleri Ordu ve Fatsa adına hizmet bakımından gelişen yılları olmuştur. Eyüp beyin ilimiz sınırları içinde ayak basmadığı yer yoktur. Bir o kadar da tanınmışlığı vardır.

13 yıllık AK Parti iktidarında tabii ki seçilen tüm vekillerimizin kendi çaplarında öncülük ettikleri hizmetler olmuştur. İnkar etmek olamaz.

Gelelim 2016’ya...

Ordu 5 milletvekilinin 4’ünü AK Partiden seçmiş, bunların biri bakan olmuştur.

Bu siyasi desteğin bir karşılığı olmalı elbet.

Biz Fatsa olarak Çevre Yolumuzu ve Organize Sanayi Bölgemizin büyümesinin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Dikkat edilmesi gereken ve altını çizerek belirteyim ki “organize sanayi bölgemizin büyümesi” özel bir durum. Yani yeni bir planlama ancak mevcut duruma aynı sahada ek yapılması. Bu nüansı dikkate alırsak Fatsa’ya ikinci bir sanayi bölgesi değil, mevcudun büyümesi planlaması isteniyor.  

Çok kolay.

Niye?

İkinci bir bölge değil, mevcudun büyümesi. Büyüme alanı bin dönüm.  Öncelikli yapılması gerekenler yapıldı. Şimdi kamulaştırma yapılıp, altyapı başladığında kısa sürede herşey hazır hale gelecektir.

Bu iradeyi ortaya koyacak olanlar siyasi mekanizmanın başında bulunanlardır. Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, devamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’dır.

Bu iki siyasi kişilik Ordu’nun en güçlü siyasi figürleridir. Fatsa için yapacakları hamlelerin başında da bu iki ana hizmet start beklemektedir.

Zaman kaybı hizmetin gecikmesine yol açar.

Zaten çevre yolları Enver Yılmaz’ın da birinci önceliği. Beyanlarında bu nüansı dile getiriyor. Çünkü Karadeniz Sahil Yolu mevcut durumu şehir geçişlerinde taşıyamaz halde. Trafik çekilmez ve çile haline dönüşmüş. Dolayısıyla çevre yollarının yapılması kaçınılmaz boyutlara ulaştı.

Ben buradan 2016 yılını ıskalamayalım isterim. Fatsa için istediğimiz iki hizmet çok değildir sanırım. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde