02 Mayıs 2024

MHP ‘Mustafa Sade’ dedi

  • PDF

Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçim sürecini ülke genelinde olduğu gibi Fatsa’da da erken başlattı.

Cumartesi günü Fatsa Belediye Başkan adayının da açıklandığı kapalı salon toplantısında coşku ve heyecan hat safhada idi.

Tabii ki bir partinin genel başkanının yöremize gelmesi tüm vatandaşların ilgisini çekmekte. Partili partisiz meraklı yüzlerce insan bu ilgisini gidermek adına genel başkanların yaptıkları etkinliklere katılım sağlıyor.

Tahmin edildiği üzere MHP Fatsa Belediye Başkan adayını Mustafa Sade olarak açıkladı.

MHP’nin erken aday belirlemesinde elbette ki bir anlam vardır. Parti politikalarına göre en uygun zamanlama böyledir.

Aslında siyasi temayüllere göre zaman uzun. Aday olacakların nefesleri bu uzun süreyi geçmeye yeter mi bilinmez. Oysa Sayın Mustafa Sade’nin tanınmaya da ihtiyacı yok. Bir yıl kadar uzun zaman önceden adının aday olarak belirlenmesi kendisini de yıpratabilir. Parti büyükleri böyle uygun görmüşse kendisinin de yapacağı bir şey olamaz.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli Fatsa’dan memnun ayrıldı, biliyoruz. Kendisine gösterilen sevgi ve coşkudan hoşnut oldu. Bunu parti yetkililerinden öğreniyoruz. Fatsa İlçe Başkanı Sayın Şakir Cemal Uygun’da genel başkanlarının özellikle teşekkür ettiğini belirtiyor.

MHP yerel seçimlerde ülke genelinde olduğu gibi Fatsa’da da çıtayı yüksek tutuyor. Çünkü genel başkan Fatsa’yı almak istiyor. Bunun için de her türlü çalışmaya destek olacağını partililere söylüyor. Tüm propaganda ve seçim kampanyası masraflarına genel merkezin ciddi katkı sağlayacağını yine partililere beyan ediyor.

2014 yerel seçimleri ilimiz ve ilçelerimiz nezdinde daha geniş bir coğrafya ve dolayısıyla daha çok seçmenle yapılacak. Büyük şehir oluşumu dengeleri bozacak. Şimdiden seçim tahmini yapmak abesle iştigal demektir. Köprünün altından çok sular akar.

“Teşkilatımı tabii ki uyarabilirim”

AK Parti Ordu Milletvekili Sayın İhsan Şener ile kısa bir telefon görüşmesi yaptık.

Geçen hafta Mir Kuzey Gazetesinde çıkan bir beyanında “ilçe teşkilatının etkinlik yapamadığını, teşkilat başkanının kendisiyle görevleri gereği fikir alış verişinde bulunmadığını, bu durumun parti anlayışıyla uyuşmayacağını, yine teşkilat başkanının eski milletvekilinin şoförlüğünü yaptığını, tüm bu yaşanılanların başbakan tarafından bilindiğini” beyan eden açıklamaları yayınlandı.

Sayın Milletvekilinin kamuoyuna mal olmuş bu beyanları üzerine biz de mesleğimiz gereği birinci ağızdan bilgi alalım istedik.

İhsan beyle telefon görüşmemizde “Ben zaten ilçe teşkilatıma zaman zaman çeşitli uyarılarda bulunmaktayım. Bu yeni sayılmaz. Çünkü biz teşkilat olarak uyumlu ve aktif çalışmalıyız. ‘Teşkilatlarımız bizi hizmet etme noktasında rahatsız etmelidir’ diyoruz. Yerel basına yansıyan beyanlarım da bu manada algılanmalıdır. Kaldı ki biz Fatsa Belediye Başkanımızın yaptığı tüm hizmetleri övünçle örnek gösteriyoruz. Fatsa ilçe teşkilatımızı da hizmet etme noktasında uyumlu çalışmaya davet ediyoruz. Ben ilçe teşkilatımla asla sürtüşmeye girmem. Basına yansıyan beyanlarım biraz abartılmış. Ancak uyarılarımı sizin aracılığınız ile hizmet etme noktasında bir kez daha tekrarlıyorum. Yegane amacımız memleketimize hizmet etmektir. Teşkilatımı tabii ki uyarabilirim. Bunu kimse yanlış anlamamalıdır.” Dedi.

Sayın vekil ile telefon görüşmemizde ana başlıklarla bu konuşma geçti.

Art niyet hissetmedim.

Tabii ki siyaset bu. Konuşmaların satır aralarında bin bir türlü yorum çıkartılabiliyor. Oysa geçmişten kalan ufak tefek bir sürtüşme olduğu teşkilat içinden de dillendiriliyor. Hatta seçim öncesinden bir kırgınlık yaşandığı da biliniyordu. İnkar etmeye de gerek yok aslında, Sayın İhsan Şener ilçe teşkilatıyla hiç uyum sağlayamadı. Umarım bu kırılganlık uzun sürmez ve ilçemize hizmet etme çabaları önde tutulur. Parti içi tartışmalar partilerin iç sorunudur. Biz yapılan hizmetlere bakacağız.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde