03 Mayıs 2024

TEK BAŞINA İKTİDARIN KARŞILIĞINI ALABİLİYOR MUYUZ?

  • PDF

Tek başına iktidar dönemlerinin hizmet alma bakımından daha kolay olduğu tezi sürekli propaganda temelinde söylenip durur.

Bu propaganda çoğu zaman gerçekleşmiş olabilir. Çünkü bu iddiayı ortaya atanlar arkasında durup güçleri nispetinde hizmetler üretmişlerdir.

Geçen hafta gazetemize bir ziyarette bulunan CHP Fatsa eski İlçe Başkanı Doğan Çelebi; “… Tek başına iktidar olsaydık Fatsa Türkiye’nin en gelişmiş kenti konumuna gelmişti bile…” dedi.

Nasıl gelişti bu söylem; Sayın Çelebi ile sohbetimizde Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ve Fatsa Çevre Yolu konularında görüş belirtirken “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi DYP-SHP Koalisyon hükümeti döneminde, benim SHP İlçe Başkanlığım sürecinde başlamıştır. Sanayi Bakanlığı SHP’de idi. Bakanımız Sayın Tahir Köse, Fatsa ziyareti sırasında ‘benden bir şey isteyin’ dedi. Bu sırada dönemin Fatsa Ticaret Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu ile istişarede bulunarak müracaat yapıldı. Hatta Fatsa Çevre Yolu başlangıcı yine bizim koalisyon hükümeti döneminde etüdü yapılmış olup şu an o etüt çalışması halen ilgili bakanlıkta dosyalarda mevcut olan çalışmadır.” dedi.

Doğan Çelebi; siyasi tecrübe sahibi olan bir siyasetçi... 1991-1995 yılları arası DYP-SHP koalisyon ortaklığında Fatsa ilçe başkanlığı yaptı. Organize Sanayi Bölgesinin başlangıcında ciddi rol aldı.

Günümüz koşullarında tek başına iktidar süreçleri yaşanıyor.

Halen Çevre Yolu tartışmaları yapıyoruz. Çünkü hizmet tamamlanmış değil.

Şu an çevre yolu tartışmalarını yaparken tek başına iktidar dönemi yaşadığımızı da hatırlatmak gerekir. Sayın Doğan Çelebi’nin dediğini göz önünde bulundurursak bu ihtiyacın çoktan karşılanması gerekirdi.

14 yıllık AK Parti iktidarında Ordu seçmeni sürekli oy desteğini arttırarak destek verdi. Her hükümet döneminde Ordulu bakan vardı. Sürekli milletvekili sayısında 5-1, 4-1 gibi ezici çoğunlukla destek aldı. Son yerel seçimlerde 20 belediyenin 20’sini kazandı. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda 4 milletvekili, bunlardan birisi Başbakan Yardımcısı, büyükşehir belediyesi ile 19 ilçe belediyesi tek başına AK Parti iktidarının elinde.

Bu siyasi gücün karşısında halen bekleyen hizmetler…

Oysa Fatsa Çevre Yolu çoktan yapılmalıydı, Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişleme talebi çoktan yerine getirilmeliydi, Cumhuriyet Meydanı projesi ve Harikalar Diyarı projesi start almalıydı, nasıl ki hastane inşaatı yapımındaki hassasiyet yakından takip ediliyor ve yapım çalışmaları hızla ilerliyorsa… Önemli ve ciddi beklentilerimizde de aynı hassasiyet gösterilmelidir.

Ne var ki; Fatsa’nın gelişmesinde hayati önem taşıyan çeşitli hizmetlerin bunca güçlü bir siyasal yapıda ağırdan seyretmesi eleştirilmesi gereken etkenlerdir. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde