02 Mayıs 2024

Yeniden “Altı” Olduk

  • PDF

Milletvekili sayımız arttı.

Çünkü nüfusumuzun artması milletvekili sayımızın da artmasına sebep oldu.

Bu artış büyük şehir olmamızın ilk kazanımı olarak algılanmalı. Büyükşehir olabilmek için nüfus artışı gerekiyordu. Bu artış gerçekleşince milletvekili sayımızda da artış gerçekleşti.

İlimizde vekil sayısı yeniden altıya yükseldi.

Edirne ilindeki nüfus düşüşü bir milletvekilinin azalmasına sebep olurken bu sayı Ordu’ya verildi.

Edirne ili azaldı biz çoğaldık. İyi ki öyle oldu. Aslında Ordu ili milletvekili sayısı 80’li ve 90’lı yıllarda yedi idi. Demek ki o yıllarda ilimiz nüfusu daha fazla imiş. Umarım o yıllardaki nüfusu yeniden yakalarız. Bu gerileme doğum oranlarının azalması olarak algılanmamalı. Doğrusu göç eden bir il olduğumuzdan nüfus gerilemesi yaşıyoruz. Ancak gelecek dönemler için yeni hedefler oluşturulacak. Büyük şehir olgusu yep yeni bir ivme kazandıracak. Tabii ki tahmin edilen büyüme kısa sürede olmayabilir.

Büyük şehir olmamızın ilk somut kazanımı milletvekili sayımızın artmasıyla başlamıştır.

*             *             *

Polis Günü Kutlu olsun

Bu gün Polis günü.

168 yıl önce kutlanmaya başlanan Polis Günü etkinlikleri günümüze kadar ulaşmıştır.

Genelde ülkemizde her mesleğin özel bir günü vardır. Polislerin de 10 Nisan günleri özel oluyor.

Her ne kadar günümüzde Polislerimiz görevlerini yaparlarken orantısız güç kullanmakla suçlansalar da onlarında birer emekçi olduğu unutulmamalı.

Doğrusu polislik mesleğinin de kendine has zorlukları var.

Esasen toplumun huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli olan bu kurum çalışanları, bazen iddia edildiği gibi demokratik haklarını kullanan bireylerin eylemlerinde orantısız davrandığı görülmekte. Bu orantısızlık belki de mesleğin verdiği psikolojik durumdan kaynaklanıyor olabilir. İşte 10 Nisan günleri polislik mesleğinin ve polis teşkilatı çalışanlarının özlük haklarının konuşulduğu, çalışma şartlarının kolaylaştırılabildiği konferanslarla, panellerle de desteklenmeli.

Biz Polislik mesleğinin toplumun huzur ve güveninin sağlanmasındaki, kamu düzeninin tesis edilmesindeki sorumluluğunu daha fazla önemsiyoruz.

Tüm polis teşkilatının bu özel gününü kutluyoruz…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde