02 Mayıs 2024

Suriyeli mülteciler Karadeniz’e mi yerleştirilecek?

  • PDF

Suriyeli mültecilerin Karadeniz Bölgesine yerleştirileceği haberleri bölgemiz insanları tarafından ciddi tepkilere vasile oluyor.

200 bine yakın mültecinin Karadeniz Bölgesinin tüm il ve ilçelerinin müsait yerlerine yerleştirilecek haberleri “kaş yapalım derken göz çıkarmayalım” yorumlarına yol açıyor.

Siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının da dikkatini çeken bu karar, bölgemizin hassasiyetini ortaya koyuyor.

Yaşam şekli, kültürel yapısı, bölgesel iklim koşulları, dil yapısı ve tüm farklılıklar göz önünde bulundurulması gereken bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Çünkü Karadeniz Bölgesiyle Suriye ikliminin ciddi manada farklı olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Fahri Tanrıkulu’nun yerel basında yer alan “Yardım edelim derken huzurumuzu kaçırmayalım” başlıklı beyanlarında olduğu gibi alınan karar geçici mi, yoksa kalıcı mı sorusunun irdelenmesine yol açacaktır.

İlgili illerin valiliklerine gönderilen yazı ile ortaya çıkan bu kararın siyasi boyutunda “PKK’lıların yerine mülteciler geliyor” yorumlarına bile neden oluyor.

Hükümet bu kararın yeniden ele alınmasının önünü açar ve bu vesileyle istenmeyen olası durumları önlemiş olur.

Başkan Anlayan’ın 5 Harika Projesi

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan geçen hafta yaptığı basın toplantısıyla duyurduğu yeni projeleri gerçekten heyecan verici.

5 proje açıklayan Anlayan, bu projelerin Fatsa’nın geleceğine damga vuracağını belirtiyor.

50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan su arıtma projesi, Belediye Hizmet Binası ve Otogar Projesi, Hükümet Konağı Meydan Projesi, Cumhuriyet Meydanı Projesi ve Harikalar Diyarı Projesi.

Yapılması hedeflenen bu projelerin basın toplantısında görsel olarak sergilenmesi gerçekten izleyenleri heyecanlandırmış olmalı.

Başkan Anlayan 10. yılına giren başkanlık döneminde Fatsa’ya kalıcı hizmetler bırakmıştır.

Yeni projelerinin de hayata geçtiğinde bölgemizde Fatsa’mızın bir adım daha öne çıkacağı bilinmelidir.

Tabii ki, bu projelerin hangi kaynakla yapılacağı soruları sorulacaktır. Muhalefet, kaynakların açıklanmasını isteyecektir. Bu hazırlıkların gerçekleştiril bilirliğini tartışacaktır. Ancak bu hazırlıkları yapan kaynağını da bulmuş olmalı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde