28 Nisan 2024

zeki-sarihan

HEY KOCA TÜRKİYE! BU HALLERE Mİ DÜŞECEKTİN?

  • PDF

Ülkede bir genel seçim yapılmamış gibi AKP hükümeti, yaklaşık 2 aydır görevini devretmiyor. Ortaklık görüşmeleri ağırdan alınıyor. AKP’nin fiilen başkanlığını yürüten Tayyip Erdoğan, milleti yeni bir genel seçime götürmekte ısrarlı.

 

7 Haziran seçimlerinde partisi 9 puan kaybederek parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti. Erdoğan’ı bir korkudur aldı. Ya 13 yıldır haksız kazanılan zenginliklerin, yapılan yolsuzlukların hesabı sorulursa diye tir tir titremeye başladı. Bu korku onu seçimlerden önce sarmıştı. Partisini yeniden tek başına iktidara getirebilmek için anayasayı, yasaları, teamülleri bir yana attı. Meydanlara çıkarak partisine oy istedi. 

Erdoğan “Seni başkan yaptırmayacağız” diyen HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı şimdi parlamentodan attırmak ve onu hapse göndermek istiyor. Bir yandan da daha kısa süre öncesine kadar anlaşmak için adamlar gönderdiği Kürt silahlı güçlerinin bulunduğu yerlere bombalar yağdırıyor. HDP’yi barajın altına iter, savaş tamtamlarıyla MHP’li seçmenden de birkaç puan aşırırsa yeniden tek başına iktidar olabilmeyi umuyor.

 

Milletin anasına düpedüz söven ihale mafyası ile birlikte milleti yeniden tepe tepe yönetmek için.

 

Sıkıştığı her anda imdadına yetişen MHP ve yeniden silaha sarılan PKK’nın millette yaratacağı nefret ve ürküntü onun bu projesine yardım ediyor.  İki taraftan kim bilir kaç insan daha ölecek?  Kaç eve, köye, kente ateş düşecek. Psikolojik bölünme derinleşecek. Olsun varsın, yeter ki o makamını korusun, ihaleleri istediklerine versin. Evlatları biraz daha servet yığsın. Türkiye’yi Ortaçağ rejimine döndürme planları yürüsün.

 

Bir tek adamın ve ona biat etmiş bir parti yönetiminin iktidar hırsı için Türkiye varsın yansın, yıkılsın!

 

Türkiye şimdiye kadar böyle bir durumu Enver Paşa zamanında görmüştü. Bir hayal âleminde yüzen Enver Paşa’ya kimse söz geçiremiyordu. O, Alman emperyalizminin Ortadoğu’daki çıkarlarının fedakâr bir bekçisiydi ve kaderini onların zaferine bağlamıştı. Günümüzde onun yerini Amerikan emperyalizminin Ortadoğu’daki çıkarlarının bekçisi Erdoğan aldı. Eş başkan bile oldu. Karşılığında Yemen’den Fas’a kadar İslam coğrafyasının imamı olmayı hayal etti. Dışişleri Bakanının ortaya attığı Stratejik derinliğin dipsiz bir kuyu kadar derin olduğunun farkında değil. O da sarayında bir hayal âleminde yüzüyor. 

 

Koskoca bir millet onun planlarıyla başa çıkamıyor. Seçimi kaybetmiş bir kadronun elinden hükümeti alamıyor. Ordu, onun gösterdiği yerleri bombalıyor. Adalet kıpırdayamıyor. Besleme basın onun borazanı gibi.

 

Hey koca Türkiye! Genç Türklerin diktatörleri alaşağı ettiği, Kuvayı Milliye’nin başı dik bir milletin bağımsız yurdu haline getirdiği Türkiye! Bunca aydın yetiştirmiş, devrimci hareketlere sahne olmuş Türkiye!

 

Bir adamın iktidar hırsı yüzünden bu hallere mi düşecektin? (31 Temmuz 2015)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde