19 Nisan 2024

Perşembe Yaylası'nda çekilen kısa metrajlı filme ilk ödül geldi

  • PDF

fplk26-2-2014Çekimlerin bitmesinden kısa bir süre sonra uluslararası film festivallerine katılan “8 Ay” filmi hak ettiği başarıyı Amerika’da yakaladı.

Kısa film dalında katıldıkları, Los Angeles’ta gerçekleşen, NOFI Film Festivalinde 8 Ay filmi ‘En iyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görüldü.  Başrolde oynayan ünlü oyuncu Turgay Tanülkü almış olduğu ödülle ülkemizi uluslararası alanda gururlandırmış oldu.

Filmin daha pek çok uluslararası film festivalinde boy göstereceği, en yakın etkinlik olarak ise Paris’te düzenlenmesi kuvvetle muhtemel olan bir film festivaline daha katılmasının planlandığı gelen duyumlar arasında.

Kültür Bakanlığı desteğiyle hazırlanan, yönetmenliğini Hüseyin Aydın Gürsoy’un yaptığı, başrollerinde ünlü oyuncu Turgay Tanülkü ve Yazgülü Tunar’ın oynadığı  ”8 Ay” isimli kısa film, uzun yıllar taksi şoförlüğü yapmış, Ordu’nun uzak bir köyünde yaşayan işçi emeklisi Halit’in tehlikeli bir bölgede askere giden oğlu ile olan ilişkisini konu alıyor. Filmin çekimleri Perşembe Yaylası’nda yapılmıştı.flm26-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde