18 Nisan 2024

“Lütfen Özür Dilemeyin”

  • PDF

ozurdilemeyinn

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDES programı kapsamında hazırlanan ve Ordu Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Lütfen Özür Dilemeyin” Projesinin Farkındalık Artırma Çalışma Seminerlerinin 14. toplantısı Fatsa’da yapıldı.

Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşen seminere Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Kaymakam Bekir Atmaca, Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yzb.Fatih Çetil, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, resmi kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Selma Arslan yaptı. Türkiye’de yüzde 15 özürlü olduğunu belirten Arslan, “Bu sayı çok fazla, proje kapsamında ilçeleri dolaşıyoruz. Ordu ilimizin ilçe ve beldelerinde yüzde 15 özürlü oranından daha yüksek rakamlara ulaşan yerler var. Biz gittiğimiz her yerde söylüyoruz. Nikah memuru veya muhtarlarımız gerekir nikah masasında kişilerin özür durumunu veya akrabalık durumlarını biliyorsa evliliklerine mani olması lazım” dedi.

“Projemiz Başarılı Yürüyor”

Kürsüye ikinci olarak Ordu İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Aydın geldi. Engelli oranının bazı ilçelerde yüzde 30’a kadar çıkmasının çok üzücü olduğunu ifade eden Aydın, “Bir milletin değeri kadınlardan, çocuklardan verdiği değerle ölçülür demişler. Ama biz bir ilave yapalım, engellilere verdiği değerle ölçülür dersek herhalde doğru bir şey söylemiş oluruz. Ülkenin nüfusunun şu anda yüzde 15’ine yakını engellilerden oluşmakta ve bu rakam tedbir alınmazsa, alınabilecek tedbirler soruşturulup daha fazla gündemde tutulup bu sayının azalması noktasında toplumsal bir mücadele sergilenmezse belki yüzde 20’lere, 30’lara kadar gidecek ki ilçelerimizden bir tanesinde ne yazık ki yüzde 30’lara kadar çıkmış. Bu oldukça üzüntü verici bir durumdur. İnsanoğlu Allah’ın verdiği en büyük değer olan akla sahip. Bu aklı kullanarak mutlaka her sorunun bir çaresinin bulunduğunu rahatlıkla ispat edebilir ve gösterebilir. Bu noktada İl Özel İdaresi olarak birçok işimizin yanında bu işe de en az diğer işlerimiz kadar değer veriyoruz. Toplumumuzu aydınlatmak adına engelliler konusunda bir bilinç oluşturma adına gayretlerimizle, desteklerimizle ve en önemlisi tabi projemize destek veren Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verdiği ödeneklerle bu konuda il çapında bir proje yürütüyoruz. Projemiz oldukça başarılı bir şekilde yürüyor ve bu şekilde yürümesinin en büyük nedeni hiç kuşkusuz proje koordinatörümüz Selma Hanım’ın destekleridir. Ben kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seminer Dr. Uğur Yıldırım’ın katılımcıları konu ile ilgili bilgilendirmesinin ardından sona erdi.

ozurdilemeyin

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde