18 Nisan 2024

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce: “Türk Ordusunu dagıttılar; bari Karadenizin Ordu’sunu dagıtmasınlar. “

  • PDF

ince21-8-2013CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, geçen hafta cumartesi ve pazar günlerini ilimizde geçirdi.

Pazar günü Perşembe Yaylası şenliklerine katılan İnce; ardından Fatsa’ya gelerek parti teşkilatı ve üyeleriyle buluştu.

Perşembe yaylası şenliklerinde kısa bir konuşma yapan ve burada siyaset konuşmayacağını belirten Muharrem İnce; Perşembe Yaylasına ilk kez geldiğini ve buranın bir doğa harikası olduğunu belirtti.
CHP Fatsa İlçe binasında düzenlenen programa CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediyesi Başkanı Seyit Torun, CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi ve çok sayıda partili katıldı. İlçe binasında çok sayıda partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, " Fatsa'nın eski köklerini yeniden yeşerteceğiz" diye konuştu.

"Her insan'a yakışan bir şey olduğu gibi Fatsa,'ya da CHP yakışır" diyen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "

Yaptığımız ziyaretler nedeniyle dağlardan geliyoruz, üstümüz ve başımız tozlanmış olabilir ama üstümüzde leke yok merak etmeyin.

Bizim, her şeyin yakışanını yapmamız lâzım geliyor. Hani herkese yakışan bir şey vardır. Televizyonun tek kanallı olduğu zamanlar yani TRT'nin bir kanal olarak yayın yaptığı zamanlar, televizyonu açar ve bakardık. İşte Adalet Partisi, Cumhuriyet Partisini gösterirdi ve o zamanlar Ordu yüz akımız olan kentlerimizdendi. Bu konuda Fatsa'yı hiç söylemiyorum, çünkü o zamanlar bir marka ve ismi vardı. O sebeple Fatsa'ya yakışanını yeniden bulmamız lâzımdır. Şimdi soruyorum, o zamanlar da olan solcular, devrimciler şimdi nereye gittiler? Onların kökünü kuruttular mı? Hayır, onlar duruyor ve bulmamız gerekiyor. Yeniden yaşatıp, yeşertmek gerekiyor. Fatsa'ya bu yakışır" dedi.
İnce: "Bir an için 1988 yılına gidelim, 300 vekilli bir ANAP var, bıçağın her iki tarafı da kesiyor. O zamanlar gazetelere ilân veren Özal, "eli kolu bağlı belediye ister misiniz" diyordu.

Gazeteler manşetlerine şunları yazıyordu; "İstanbul'da Dalan, İzmir'de Özfatura alacak, Ankara'da şu alacak" diye ibareler bulunuyordu. O zamanlar atılan manşetler gerçekleşti mi, gerçekleşmedi.

Yani yazıldığı, çizildiği gibi olmadı. Bugünde yazıldığı, çizildiği gibi olmayacaktır.

Bu seçim dönemi 89 yılının, 2013 yılı versiyonu olacaktır. Bizler bunu yapabiliriz. Bu Recep Tayyip Erdoğan girdiği tüm seçimleri kazanan bir adam değildir. Bu yıl yapılacak olan yerel seçimler, geçmiş yıllarda yapılan seçimlerdeki gibi sandığın dibine girdiği seçim olacaktır.

Fatsa'nın köklerini bulmamız ve emek harcamamız gerekiyor. Bakınız, ilçe başkanı veya yöneticisi, sizlerin memuru değildir. Bu insanlar maaşlı değildir. Bu yüzden sizler, ilçe başkanı veya yöneticisi gibi çalışmalısınız. Örneğin; Ben Yalovalıyım, banane Fatsa'dan yahut Ben Fatsalıyım, banane Yalova'dan diyemeyiz ve dememeliyiz. Bu sebeple her nerede yaşayan akrabamız, arkadaşımız, dostumuz var ise onları ikna edeceğiz. İnanıyorum ki, bizler bunu başarırız" şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren İnce: “ 1 kişiyle bile Fatsa’da seçimi kazanabiliriz. O yüzden kimseyi inciltmemeliyiz ve herkesi kucaklamalıyız. Şunuda belirteyim ki Fatsa’nın kumaşı altı oka yakışır. Fatsa’da CHP’nin seçimi kazanması tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.

Bu seçimde Cumhuriyeti oylayacağız. Görüldüğü üzere Türk Ordusunu dagıttılar; bari Karadenizin Ordu’sunu dagıtmasınlar.

Başbakan bu toplumu ayrıştırıyor. Diyor ki Eylülde olaylar olacakmış bedelini ödersiniz. Bu eylem yap demektir. Gençleri tahrik ediyor. Onları alanlara sürüklüyor. Yüreğinde kin ve nefret dolu birisi. Başbakan; içinde Atatürk, Cumhuriyet ve Laiklik geçen herşeyden nefret ediyor.

Bugünde Genel Başkanla konuştuk; Orduda süpekülasyonları kaldırmak için benim adıma grup başkan vekili olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkla dedi; bende buradan Seyit TORUN’un adaylığını açıklamış bulunuyorum” dedi.chp21-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde