03 Mayıs 2024

Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak: “Muhtarlıklar Kapanmıyor”

  • PDF

nazimasrak 640x428

Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak, muhtarlıkların kapanacağı yönünde spekülasyonlar yapıldığını belirterek, “Muhtarlıklar kapanmıyor. Sadece 29 büyükşehir kapsamında 16 bin 82 köy mahalleye dönüştürülüyor” dedi.

Asrak “İçinde Ordu ilinin de bulunduğu 52 şehir kendi içerisinde 2 bin altında nüfusu olan 559 tane belde kapanarak köylere dönüşüyor” dedi.

Asrak, muhtarlıkların kapanacağı yönünde spekülasyonlar yapıldığını belirterek, “Muhtarlıklar kapanmıyor. Sadece 29 büyükşehir kapsamında 16 bin 82 köy mahalleye dönüştürülüyor. Bunlar da büyük şehir kapsamında. Dolayısı ile Türkiye’de köy sayımız 34 bin 283’ten 18 bin 201’e düşecek. Biz nüfusu köylere nasıl aktarırız noktasında tereddütler var. Kanunlardan kaynaklı sebeplerden dolayı yeni adrese dayalı kayıt sistemi devreye girdikten sonra birçok köyümüz nüfus kaybına uğradı. Her okul döneminde çocuklarını okula yazdırmak isteyenler ikametgâhlarını şehirlere aldırıyorlar ve köyler boşalmış gibi gözüküyor. Aslında böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde