03 Mayıs 2024

"Umutsuzduk, Mutlu Olacağız"

  • PDF

tekstill 640x430

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur işbirliği ile devam eden dikiş makinesi operatörlüğü ve aşçı yardımcılığı kursu dün önemli misafirleri ağırladı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ın daveti üzerine Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Bıçakcı, Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, MHP İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, Demokrat Parti İlçe Başkanı Burak Eroğlu, İş-Kur Müdür Yardımcısı Recep Özcan ve Kırmızı Market sahiplerinden Yusuf Kibar, aşçı yardımcılığı kursuna gelerek kursiyerlerin öğrenmek amacıyla yaptıkları mönüleri test ettiler.

Kursiyerlerin yaptığı yemekler misafirlerden tam not aldı. Kursiyerlerden Züleyha Kuş gelen misafirlere teşekkür ederek, “Hepimiz bu kursa bir amaç için geldik. Belli sebeplerden dolayı buradayız. Bir ay öncesine kadar hepimiz umutsuz bir ev kadınıydık ama bundan sonra hepimiz başarılı, mutlu iş kadınları olmak istiyoruz. Ve böyle olacağımıza da eminiz. Bize verdikleri emeklerden dolayı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurs çıkışında Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş açıklamalarda bulundular.

“Düşüncemiz Bahane Üretmek Yerine Çözüm Üretmektir”

Ülkemizde işsizliğin değil mesleksizliğin olduğunu belirten Fatso Başkanı Tayfun Karataş, “Bunu derken de buna kayıtsız kalmıyoruz. Mesleki beceriyi insanların kazabildiği takdirde iş sahibi olabileceğini her ortamda dile getiriyoruz. Ve bu noktada bununla örtüşen bir düşünceyi hatta iki düşünceyi Kaymakamlığımızın bize tahsil etmiş olduğu alanda yapmaya çalışıyoruz. 50 tane makine operatörü bunun yanı sıra 15 tane de aşçı yardımcısı yani toplamda 65 kişiyi iş dünyasına kazandırarak hem onlara fayda sağlamak hem de sektörde ki kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Peygamber efendimizin dediği gibi insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düşüncesiyle yola çıkıyoruz. Bizde kurum olarak hem üyelerimize hem de halkımıza faydalı bir kurum olmak noktasında yoğun çaba ve gayret içerisindeyiz. Fatsa’mızda çalışan sayısı ne kadar artar, ne kadar istihdam oranı artar ve buna bağlı olarak yatırımı çoğaltırsak memleketimizin kalkınması da memleketimizin ileri seviyeye taşınması da aynı doğrultuda olur diye düşünüyoruz. Dolayısıyla daha öncede ifade etmiştim düşüncemiz bahane üretmek yerine çözüm üretmektir. Bizlerde çözümleri ortaya koyarak memleketimizdeki işsizliği bitirmek için gayret içerisindeyiz. Yani diyoruz ki herkes kendi evinin önünü süpürürse bu ülkede sıkıntı kalmaz. Bizde bu düşünceyi kendimize hedef olarak belirliyoruz. O yüzden bölgemizde işsizliğin azalması, bitmesi noktasına kadar elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. Her iki kursumuzun da ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Bu Kurslar Çok Büyük Avantaj Sağlıyor”

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’da yaptığı açıklamada, Kaymakam Bekir Atmaca başta olmak üzere Ticaret Odası Başkanlığına ve İş-Kur’a açılan kurslar nedeniyle teşekkür ederek, “Bunlar sonuçta meslek sahibi olarak daha rahat iş bulmanın yollarını açıyor. Özellikle tekstil kursu Fatsa ilçemiz için çok önemli çünkü şu anda Fatsa Organize Sanayimizdeki çalışanların 3’te 2’si tekstil sektöründe çalışıyor. Şu anda yaklaşık olarak 2 bin 500 civarında işçi çalışıyor. Zaten kalifiye tekstilciyi şu anda arıyoruz. Bizim sıkıntımız çalışacak eleman bulmak değil bizim en büyük sıkıntımız kalifiye eleman bulmak. Ticaret Odamız ve İş-Kur’un yapılmış olan bu kurslar çok büyük avantaj sağlıyor. Mevcut tekstilcilerimiz bile şu anda eleman arıyorken inşallah şu anda yeni bir tahsis aşamasındayız. Büyük bir tekstil firmasına daha inşallah bir yer tahsisi yapacağız. Önümüzdeki Salı günü Organize Sanayi bölgesinde toplantı yapacağız. Umarım orada daha resmi bir müjde veririz. Organize Sanayi Bölgemiz istihdam konusunda ilçemize büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerde Kaymakamımız, Ticaret Odası Başkanımız hep beraber burada yönetim olarak istihdam yatırımını geliştirmek ve daha fazla kişinin iş bulabilmesi için hep birlikte canla başla çalışıyoruz. Bu vesileyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi dolmuş durumda ve biz şuan 500 dönümlük ikinci organize sanayinin alt yapısını hazırlıyoruz. Önümüzdeki sene bu süreçte başlayacak artık Fatsa Organize Sanayi bize yetmiyor. İnşallah ikincisi de hayata geçecek” diye konuştu.

“Bizim İçin İstihdam Sağlamak Çok Önemli”

Kaymakam Bekir Atmaca ise açıklamasında bu kurslar bittiğinde kursiyerlerin işe yerleşeceğini ifade ederek, “Özellikle tekstil kursundaki arkadaşlarımızın işleri hazır. Kurstan sonra fabrikalara yerleşecekler. Aşçılık kursu alan vatandaşlarımızın da görüşmeleri devam ediyor, onlarda Şubat ayı sonunda bitecek olan kurstan sertifikalarını alacaklar. İlçemizde ihtiyaç olan yerlerde inşallah istihdam edeceklerdir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim için istihdam sağlamak çok önemli. İlçemizde bunu sağlamak için Organize Sanayi’de tekstil alanında çok ciddi yatırımlar var. Organize Sanayi Bölgesi dolmak üzere inşallah ikinci organize sanayiye de ek 500 dönümlük bir sanayinin ek olarak hizmete açılması için Valimizin emirleri doğrultusunda ve takibiyle çalışmalarımız devam ediyor. Ben bunun için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde