04 Mayıs 2024

Aydınlarımız Katledilmesin

  • PDF

91İstanbul'daki evinin önünde 20 yıl önce uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 20. yılında Fatsa CHP ilçe teşkilatı tarafından anıldı.

CHP Fatsa İlçe teşkilatında gerçekleşen anma programına CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi başta olmak üzere partililer ve vatandaşlar katıldı.

Çelebi: “Uğur Mumcular bir daha ölmesin, aydınlarımız katledilmesin”

Anma töreninde CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi yaptığı konuşmada: “Uğur mumcuyu anma yıldönümünde bir araya geldik. Ülkemizde zor yetişen dünyaca ün yapmış aydınlarımız karanlık güçler tarafından göz kırpılmadan öldürülmektedir. Bu toplum bağrında yetişmiş bu aydınları bu yurt severleri yeteri kadar sahiplenmemesi ve bu aydınların katledilmesinin sorgulamasının yapmamasının devlet olarak bu cinayetlerini hiçbirinin aydınlanmamasını esefle belertmek zorundayım. Bu durum çok acı bir olaydır. Böyle bir demokrasi olmaz. Bu aydınların cesetleri üzerinde karanlık güçlerin eli kalkmadığı sürece aydınlarımızın cesareti ve yurtseverlerimizin kararlığı törpülenerek ülkemiz sormayan, sorgulamayan bir durumda kaldığı için dış güçlere emperyalizme boyun eğmişlerdir. Ben sizleri daha fazla duyarlılığa davet ediyorum. Kim bu insanlar ne istedi? Uğur Mumcu’nun ölümünün 20. yılı ve dava artık zaman aşımından düşüyor. Uğur Mumcu’nun katili veya katilleri uluslar arası cinayet şebekeleri artık elini kolunu sağlaya sağlaya aramızda dolaşacaklar. Bu durumu bizlerin anlaması mümkün değildir. Uğur Mumcular bir daha ölmesin, aydınlarımız katledilmesin umut ve dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Varnalı: “Uğur Mumcu Büyük Bir Aydındı”

CHP Fatsa İlçe Teşkilatı Basın Sorumlusu Fatma Varnalı ise: “Uğur Mumcu’nun hayatı ile ilgili bilgiler verdi gelen konuklara. Bu tür cinayetlerin artık yaşanmaması gerektiğini belirten Varnalı: “Uğur Mumcu ve diğer aydınlarımızın cinayetlerinin aydınlaması gerekiyor. Aksi taktirde karanlık güçler her zaman amaçlarına ulaşacaktır. Aydınlarımız, ülkemizin aydınlarıdır ve bizlerin bu aydınlara sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde