04 Mayıs 2024

Bakan Kılıç’tan Fatsa Sentetik Sahaya Aydınlatma Müjdesi

  • PDF

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Fatsa’da inceleme yaptığı sentetik çim sahada Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ömer Yılmaz’a sitemde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, partililer ve daire müdürleri eşlik etti.
Sahaya girişte futbolcularla selamlaşırken kalesinde gelmeyen kaleciye seslenen Bakan Suat Kılıç, “Ne öyle artistlik yapıyorsun, artistliği kurtarırken yapacaksın” diye takıldı.

                                       “Sen Rize’ye Mi Gitmek İstiyorsun”
Ordu Yaşamspor futbolcusu Mehmet Kocatürk’ün, “Hepimiz çalışan kişiler olduğumuz için bu sahada akşamları çalışabiliyoruz. Akşamları da burada elektrik olmadığı için karanlıkta antrenman yapıyoruz. Buraya ışıklandırma istiyoruz” şeklinde talebi üzerine Ordu Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ömer Yılmaz’a dönerek, “Müdür bey nedir buranın durumu” diye sordu. Müdür Yılmaz’ın “Efendim burayla ilgili bir çalışmamız yok” cevabını alan Bakan Kılıç, “Sen Rize’ye mi gitmek istiyorsun, niye öyle diyorsun yahu, çalışma yaptık, planlama yaptık getirip arz edeceğim falan desene” dedi. Spor Müdürü Ömer Yılmaz’ın “Efendim yalan söyleyemiyorum ben” cevabına Bakan Kılıç bu defa, “Çalışmayı niye yapmıyorsun” dedi ve “Tamam burayı aydınlatma yapalım ama bak 24 saat oynayacaksınız burada” diye konuştu.
Daha sonra kaleye doğru yönelen Bakan Kılıç, bir penaltı atın isteğine “Şu kaleciyi bir göreyim. Ya kaleciyi ayarlayın bir şey yapın gol yemesi lazım” dedi. Bu defa kaleciye seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Kaleci yiyeceksen atayım” dedi. Bakan Kılıç daha sonra penaltı atmaktan vazgeçerek, “O az önce forvetim diye hava atan arkadaş gelsin bakalım nasıl penaltı atıyor. Benim ayakkabım müsait değil. Kalecinin uçuşunu görmek istiyorum” dedi. Penaltıyı atan Cihat Coci isimli futbolcunun vuruşu estetik bir şekilde gol yapması üzerine, “Kaleci bak karizman çizildi” dedi. Bakan Kılıç daha sonra futbolculara, “Bu yaz ayında ışıklandırmanızı yapalım” sözü verdi ve en sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“Bayan Sporcularımızın Başörtüleri Nedeniyle Müsabakalardan Men Edilmeleri Gibi İlkel Ve Gerici Uygulamaların Türkiye’de Artık Yaşanmasını Arzu Etmiyoruz”
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Fatsa Sentetik çim sahadan ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Bir basın mensubunun “Başörtülü sporcuların başörtü ile spor yapabilmeleri ile ilgili atılan adımla ilgili neler söyleyeceksiniz” sorusuna Bakan Kılıç, “Olimpik branşlarda spor müsabakalarında başörtülü sporcuların spor yapmasına imkân sağlayan ilk adımı uluslararası olimpiyat komitesi attı. Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz. Hem evden çıkmalarını spor yapmalarını hem de elit sporcular olarak ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini arzu ediyoruz. O anlamda ülkemizde yapılmakta olan gerek ulusal düzeyde gerekse uluslar arası düzeydeki spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtüleri nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye’de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz. 2012 Londra Olimpiyatlarında da uluslararası kooperatifin inisiyatifi ile bu yönde önemli bir adım atıldı. Bu durum özellikle İslam ülkelerindeki bayan sporcuların, özellikle de bireysel branşlarda spor müsabakalarında daha fazla boy göstermelerine, ülkelerinin toplam performanslarına katkı sağlamalarına ve sporda da kadının adı var ortamını oluşturmalarına imkân sağlayacaktır. Doğru bir adım attık, doğru bir karar aldık bu karara tüm federasyonlarımızın, tüm kulüplerimizin ve tüm spor camiasının sahip çıkmasını istiyorum” şeklinde cevap verdi.

“Güreşe Yeni Bir Can Ve Kan Geleceği Kanaatindeyim”
Bakan Kılıç yine bir basın mensubunun güreşle ilgili alınan kararla ilgili sorusuna ise, “Uluslararası güreş camiasında yaşanmakta olan gelişmelerin olimpik bir branş olan hatta olimpiyatların olmazsa olmazı olan güreş branşında önemli bir yenilik getireceği kanaatindeyim. Güreşe yeni bir can ve kan geleceği kanaatindeyim. Yeni alınacak kararlarla güreşin seyir zevkinin artmasını, izleme kalitesinin yükselmesini temenni ediyoruz. Mevcut durumda 2’şer dakikalık 3 seansla güreşe devam ediliyor ki bu durum güreşi büyük ölçüde zayıflattı ve seyir zevkini azalttı. Güreşte maalesef tribünler boş kalıyor yeniden güreşin kündesi ile geleneksel taktik ve teknikleriyle dünya çapında tazelenen, umutları yenileyen ve seyir zevkini artıran bir branşa dönüşmesini temenni ediyoruz. Güreş aynı zamanda Türkler açısından ata sporu, ata sporumuzun hem olimpik bir branş olarak yola devam etmesini hem de bu branşa yönelik ilginin günden güne hızla artmasını istiyoruz” diye cevap verdi.dfd

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde