03 Mayıs 2024

HYP Ordu İl Kongresi yapıldı_İl Başkanlığına İsa Yazıcı seçildi‏

  • PDF

Halkın Yükselişi Partisi Ordu İli 1. Olağan Kongresi Salona Sığmayan Bir Coşku İle Grand Tesk Hotel’de Yapıldı

Halkın Yükselişi Partisi Ordu İli 1. Olağan Kongresi Ankara Genel Merkez, İstanbul ve şehir dışından önemli konukların katılımı ve Türkiye Değişim Hareketine gönül vermiş yüzlerce insanın katılımı ile Grand Tesk Hotel'de düzenlendi.

Kongre'ye Mustafa SARIGÜL’ün Hukuk Danışmanı Avukat Murat HAZİNEDAR, TDH İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali OĞUŞ, Ankara İl Başkanı Mehmet Ali NERGİZ, Adana İl Başkanı M.Edip ORUÇ, Amasya İl Başkanı Ömer AKIN,BİLECİK İl Başkanı Nurcan ÖZÇAKIR, Bolu İl Başkanı Maksut BEYKOZ, Bursa İl Başkanı Şenol SEVEN, Çorum İl Başkanı Ali KARABACAK,DİYARBAKIR İl Başkanı Zeynel ABİDİN, Giresun İl Başkanı Gürsel HARPUTLUOĞLU, Mersin İl Başkanı Mirza TURGUT, Kırşehir Meral Emral EFLATUN, Kocaeli Coşkun AĞARYILMAZ, Kütahya İl Başkanı Erciyas AKÇAY, Manisa İl Başkanı Ali Rıza ÖKMEN, Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet BİÇER, Rize İl Başkanı Muammer ÖKSÜZ, Samsun İl Başkanı Bülent YEŞİLYURT, Sinop İl Başkanı Ramazan DİRİ, Sivas İl Başkanı Serkan ERDEM, Tekirdağ İl Başkanı Ercan AŞER, Trabzon İl Başkanı Murat ARSLAN, Van İl Başkanı Fahrettin ÇUYRAK, Zonguldak Zeki GÜNALP, Iğdır Gülay ARAS, Düzce Hayati ÇAKLI’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 26 İl Başkanı ve TDH’ye gönül vermiş yüzlerce Ordulu vatandaş katıldı.

Grand Tesk Hotel’in 400 kişilik kongre salonuna sığmayan kalabalık, İl Başkanı İsa YAZICI’nın sözlerini sık sık tezauratlarla kesti ve ‘Sevgi Kazanacak’ sloganı ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL’e ‘Günlerin Geldi ve El Ele Kol Kola Omuz Omuza’ şarkıları ile seslendi.

Ordu Halkının ve basının yoğun ilgi gösterdiği kongrede Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül vermiş emekçilerin de ilgisi oldukça fazlaydı.

400 kişilik salonu tıka basa dolduran 'Değişimciler'in yeniden şahlanışı, coşkuları ve sloganları kongre salonundan dışarıya taştı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından gündemin okunması ve Divan Kurulu'nun seçilmesi ile birlikte Ankara'dan ve İstanbul'dan gelen HYP Kurucular Kurulu Üyeleri söz aldı.

HYP İl Başkanı Adayı İsa YAZICI;

“Kocaman selleri meydana getiren küçük dereciklerdir’ sloganı ile coşkulu kalabalığı selamlayarak, Değişime yürek vermiş tüm çalışma arkadaşlarına “İktidarın Mihenk Taşları” diye seslendi.

YAZICI, HYP Ordu Teşkilatı olarak ilçelerde tüm yönetimlerin oluşturulup kongrelerin tamamlanmasına vesile olan tüm değişim gönüllülerine teşekkür ederek yaptığı konuşmasında, TDH olarak çıktıkları yolda Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL ile birlikte 22 Haziran 2010' da yaşanılan siyasi süreci ve bu günkü siyasi platformda gelinilen noktayı özetledi.

Mustafa SARIGÜL'ün 22 Haziran’daki onurlu davranışına karşılık, CHP'ye destek verme, bölücü olmama, birlik kardeşlik köprüleri kurma çağrılarına karşılık CHP'den hala bir davet almadıklarını, sosyal demokrasiyi bugün idare edenlerin iktidar olma gibi bir gayretlerinin olmadığını, küçük olsun benim olsun anlayışı ile ancak ve ancak kendi koltuklarını hatta onu da zar zor idare edebildiklerini savundu ve halkın haklı sesine kulak asmayan CHP'ye ve köhneleşmiş CHP zihniyetine çağrıda bulundu.

"Siz bizleri davet etmiyorsunuz ama bizim kapımız herkese açık, sizlere de açık, gelin kardeş olalım, sosyal demokrasiye hak ettiği kimliği kazandıralım," çağrısı yapan YAZICI, ötekisi olmayan siyaset anlayışımızla iktidarın anti demokratik gidişine dur diyebilecek yegâne alternatif HYP'dir, dedi.

"Biz gücümüzü, milletçi ve inançlı birlik duygumuzdan ve birlikte verdiğimiz mücadelenin içimizde yarattığı enerjiden aldık. Birlikte güçlüyüz, birlikte bir değeriz. Biz birlikte Ordu’nun, Ordulu Hemşerilerimizin, Türkiye’nin geleceğinin, gençliğin, kadınlarımızın, bacılarımızın, analarımızın ve verilen yalancı vaatlere karnı tok olanların gerçek umuduyuz.

Asla unutmayalım! Koca selleri meydana getirenler küçücük dereciklerdir.

Şimdi yine, yeniden yaşadığımız bu kararlı ve haklı mücadelemizin yapılanma aşamasının, Milletimiz için ve Ordumuz için hayırlı olması temennisi ile… Birlikteliğimize ve bugüne kadar verdiğimiz emeklerin değerine yakışır bir karşılık ile HYP Ordu İl Kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

“Birlikte güçlüyüz, birlikte bir değeriz. Biz birlikte Ordu’nun, Ordulu Hemşerilerimizin, Türkiye’nin geleceğinin, gençliğin, kadınlarımızın, bacılarımızın, analarımızın ve verilen yalancı vaatlere karnı tok olanların gerçek umuduyuz,“ diyen YAZICI, karın altında bekleyen kar taneleri idik, şimdi günlerimiz geldi, diye seslenerek tüm Türkiye’nin geleceğine, gençliğine, kadınlarımıza, bacılarımıza, analarımıza ve verilen yalancı vaatlere karnı tok olanlara ‘birlik olalım’ çağrısında bulundu.

YAZICI’nın konuşmasının ardından sloganlar ve şarkılar eşliğinde yapılan seçimlerde HYP İl Başkanlığına tek liste ile aday olan İsa YAZICI seçilirken, yönetim listesinde ise şu isimler yer aldı:

  1. İsa YAZICI                   İL BAŞKAN ADAYI
  1. Kadir SARI                   YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Osman AKÇAY           YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Murat GÜNDÜZ         YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Ziya YILMAZ             YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Mustafa KIRCA           YÖNETİM KURULU ÜYESİ  
  1. Mustafa ÇELİK           YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Mikdat ÖZATA           YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Mustafa Cem AYDIN   YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Haşim ATA                 YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Engin ŞİRİN                 YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Hayati TİRYAKİ         YÖNETİM KURULU ÜYESİ 532 411 4147
  1. Orhan EKER               YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  1. Gökhan ÖZTÜRK       YÖNETİM KURULU ÜYESİ

İL YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

  1. Selma SOYTAŞ
  2. Muammer DURMAZ
  3. Olgun CANLICA
  4. Şenol TOKAT
  5. İlker HEKİM
  6. Alparslan MAĞDEN
  7. Hami ŞANLITÜRK
  8. Aykut DAĞ
  9. Ayhan GÖZÜKAN
  10. Yaşar YETİM
  11. Murat ARI
  12. Hikmet GÜNDOĞDU
  13. Murat DENİZER

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

  1. Leyla AYDIN
  2. Erdal YURTSEVEN
  3. Halit BEŞOLUK
  4. Önder GÜNEY
  5. İmdat HEKİM

HYP İL BAŞKANI İSA YAZICI KONGRE KONUŞMASI;

Sayın…

Sayın…

Sayın…

Sayın Basın Mensupları

Ve

Siz değerli mücadele arkadaşlarım,

Halkın Yükselişi Partisi Ordu İli Olağan Kongresine Hoş geldiniz.

Sevgili Arkadaşlarım…

Daha önce hep birlikte Ordu’da farkımızı ve farklılığımızı birçok defalar ortaya koyduk.

Hemşerilerimizin gönlünde ve zihninde önemli bir yere geldik.

Daha partimiz yokken ve resmi bir tüzel kişiliğimiz yokken inanılmaz ve fedakârca çalışmalara elbirliği ile imzalar attık.

İnancı tam siyaset anlayışımızla ‘Halka inat’ bir siyaset yolculuğundansa Milletimizin değerlerini her şeyin üzerinde tutan bir siyasi ve toplumsal değişim projesi ile bir araya geldik.

Sizlerin emekleri ile hareketimizi imece usulü Türkiye’nin her yerinde güçlü ve dinamik hale getirdik.

19 İlçe, 54 beldede tüm teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık.

Binlerce gönüllünün kendiliğinden hareketimize üye olmalarını sağladık.

Aziz Milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olarak daha resmileşmemiş hareketimize 10 binlerce üye kaydettik.

Değerli Arkadaşlarım,

O günlerde gönlümüzde yeşeren iktidar umudu, Halkın değerlerini anlayan o günkü yürekli kadromuz hala ortadan kalmış değil.

Açıkça söylemek gerekirse Bayrak, Ulus ve Vatan birliği ortak ülkümüzdür dedik,tek bir yürek 7’den 70’e, Saadet Partili’sinden, Chpli’sine, Akpartili’sinden, Mhpli’sine, Anap’lısından Dyp’lisine, BBP’lisine kadar TR’de nefes darlığı yaşayan her kesimden insanı kucakladığımız siyasi mücadelemizde, insanlarımıza ‘ötekisi olmayan siyaset anlayışımız’ ortak ülküsünü seslendirdik.

Umutlarımıza 22 Haziran’da Genel Başkanımızın tarihi kararı ile gem vurduk.

Çünkü değişim en önemli ilkemizdi, yobazlaşmış demokrasi en büyük düşmanımızdı ve dinozorlaşmış zihniyetler en büyük doğuş sebeplerimizden birisi idi.

Ne diledik biz, halkın kendi iktidarını… ne diledik biz, yüksek adaleti… ne diledik biz, halkın kendi vekilini kendi seçmesini… ne diledik biz, ötekisi olmayan bir sosyal demokrasiyi… ne diledik biz, ulusallaşmayı… ne diledik biz, eğitim, sağlık, işsizlik sorunlarının olmadığı daha yaşanabilir bir ülkeyi… ne diledik biz dil, din, ırk ayrımı olmayan her kesimin eşit haklara sahip olduğu bir ülkeyi… ne diledik biz, vatan, bayrak, ulus birliğini…

Peki geçmişi bir hatırlayalım arkadaşlar, Genel Başkanımız Ankara’da partisini kurma hazırlıkları yaparken ne oldu?

Tam da istediğimiz değişim sosyal demokraside yerini buldu.

Halkın içinden gelmiş, halkın dilini iyi bilen, halkçı bir lider sosyal demokrasiye Genel Başkan oldu.

Tüm Halkımıza kapımız açık, yeter ki birlik olsun dedi…

İleri demokrasi, yüksek adalet, aydın Türkiye sözü verdi.

Biz Halkın ta kendisiyiz, Halkın haklı sesiyiz, dedi…

Peki, ne gördük…

Soruyorum sizlere…

22 Haziran’da Genel Başkanımız Sayın Mustafa SARIGÜL’ün Türkiye Değişim Hareketi’ni partileşme aşamasında durdurması, Türkiye’nin önünde bölücü olmayalım, birlik olalım, kardeş olalım, Halkımız için, Hak için el ele omuz omuza mücadele edelim sözlerini kim duydu?

Türkiye’nin sorunlarını birlikte çözelim, aydın, çağdaş, güçlü Türkiye’yi el birliği ile inşa edelim çağrısına kim cevap verdi?

İyi hatırlayalım sevgili kardeşlerim, o günkü 81 ilin, 923 ilçenin sesini kim duydu?

Milyonları sokağa dökmüş, liderlerin para ile yapamadığını sevgi ile gerçekleştirmiş, kendisine inanan, gönül veren, omuz veren onlarca insana rağmen “Durun kardeşlerim, şimdi bekleme zamanı, şimdi yol kesme değil yol gösterme, birlik olma zamanı” diyen Mustafa SARIGÜL’ün sesini kim duydu?

Değerli arkadaşlarım;

Ne demişti liderimiz bir hatırlayalım;

Bekle kar altında kalan buğday tanesi,

Yine onun sularıyla yeşereceksin.

Gözyaşların çare değil ağlama, büyü!

Başını dik tutabilirsen boy vereceksin.

Her yanımda allı morlu,

Güller açar türlü türlü,

Bu fırtına dünden belli,

Baş edeceksin…

Korku kâr eylemez bir kez yolla düşene,

Sen bir aşkın içindesin yaşayacaksın,

Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar,

Toprağa sıkıca sarıl baş edeceksin…

Her yanımda allı morlu,

Güller açar türlü türlü,

Bu fırtına dünden belli,

Baş edeceksin…

Bu günkü siyasi arena Liderimizin 22 Haziran’da aldığı tarihi kararın haklılığını açıkça gösteriyor.

Değerli arkadaşlarım;

Sayın Mustafa SARIGÜL’ün kararı ile başlayan tarihi sürecin zor bir süreç olduğunu biliyorum.

Ama unutmayın ki her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır.

Ogün yola devam etseydik, bugün ‘bölen’ olacaktık.

Ama o gün SOSYAL DEMOKRASİ’ye şans tanıyarak bugün küllerinden yeniden doğan ‘Değişimin yürekli öncüleri’ olarak bir aradayız.

Değerli arkadaşlarım,

Biz gücümüzü, milletçi ve inançlı birlik duygumuzdan ve birlikte verdiğimiz mücadelenin içimizde yarattığı enerjiden aldık.

Birlikte güçlüyüz, birlikte bir değeriz. Biz birlikte Ordu’nun, Ordulu Hemşerilerimizin, Türkiye’nin geleceğinin, gençliğin, kadınlarımızın, bacılarımızın, analarımızın ve verilen yalancı vaatlere karnı tok olanların gerçek umuduyuz.

Asla unutmayalım!

Koca selleri meydana getirenler küçücük dereciklerdir.

Şimdi yine, yeniden yaşadığımız bu kararlı ve haklı mücadelemizin yapılanma aşamasının, Milletimiz için ve Ordumuz için hayırlı olması temennisi ile…

Birlikteliğimize ve bugüne kadar verdiğimiz emeklerin değerine yakışır bir karşılık ile HYP Ordu İl Kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ve görüyorum ki hem sizler verdiğimiz emeğin değerini, önemini hem de Hemşerilerimiz bu emeğin anlamını ve önemini anlamışlar.

Arkadaşlarımla Ordunun İlçelerinde, Beldelerinde ve Köylerinde görülen manzara ve hala bizden beklentiler kimseye nasip olmayacak kadar büyük.

Esasen yaşadığımız sürecin, Hemşerilerimizin hala süren desteği ve sevgisi ile bir büyük fırsatın ve sizlere yönelik büyük bir siyasetin habercisi olacağı inancındayım.

Siyasetimizin bundan sonra önce Yüce Allah’ımızın sonra da Milletimizin rızası ile devam edeceğini bir kez daha haykırıyorum.

Şimdi Halkın kendisi için Halkın kendi damarlarından anlayan kadrolarla, herkesi kucaklayarak başarıyı yakalama şansını yakalayabileceğimiz bir siyaset alanı açılıyor.

Türkiye için, analarımız için, kadınlarımız, bacılarımız, ağabeylerimiz, Hikmet Amca, Ayşe Teyze en önemlisi de geleceğimiz gençlerimiz için….

Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşmesi yolunda atılan en büyük adım olan Ordu İl Kongremizin bir kez daha vatanımıza, ulusumuza ve Ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Günlerimiz geldi…

Şimdi iktidar zamanı…

İktidarın mührünü AK Parti’nin elinden teslim alma zamanı…

Şimdi Halkın haklı sesini Hakk’ın gücüyle meclise taşıma zamanı…

Birlik, kardeşlik, bütünlük zamanı…

Selam alıp selam verme, ötekisi olmadan uzanan ellere, söylenen sözlere umut olma zamanı

Gönüllere derman olma zamanı…

Allah Yar ve Yardımcımız olsun.

HYP ORDU İL BAŞKANI İSA YAZICI

184

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde