29 Mart 2024

Hastanedeki Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

  • PDF

Fatsa Devlet Hastanesi'nde Yangın ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı hastane personeli ve Fatsa Belediye İtfaiyesinin katılımıyla gerçeğini aratmayacak bir şekilde başarıyla gerçekleştirildi. 
tatbikat10-10-2013Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak için düzenlenen tatbikat başarıyla gerçekleşti. Eş zamanlı düzenlenen uygulamalarla, personelin binadan tahliyesi, yatan hastaların tahliyesi, çeşitli kurtarma teknikleri ile alt ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması, yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Yapılan tatbikat başarıyla tamamlanarak izleyenlerden büyük alkış aldı.
Yangın ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı sonrası bir açıklama yapan Fatsa Belediye İtfaiye Âmiri Mehmet Yavuz, "Fatsa Devlet Hastanesi Müdürlüğünden İtfaiye müdürlüğümüze yapılan müracaatta Sivil Savunma, Kurtarma ve İlk Yardım konularında bir tatbiki eğitim programı düzenlediklerini bildirdiler. Bizden de itfaiye olarak yardımda bulunmamızı istediler. Biz de arkadaşlarımızla geldik ve burada, herhangi bir yangın olayında veya mahsur kalan herhangi bir hastayı kurtarma konusunda ne yapabiliriz diyerek bir tatbikat yaptık. Konusunda uzman ve eğitimli arkadaşlarımız hastanenin üçüncü katına çıkarak bir ip vasıtasıyla yukarıdan aşağıya doğru bir yaralı eşliğinde başarılı bir iniş gerçekletirdi. Yine itfaiye aracının merdiveni vasıtasıyla bir yaralının kurtarılması sağlandı. Ardından ise herhangi bir ortam çıkan yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmaları yapıldı. Ayrıca yangın anında hastane içerisinde bulunan hasta ve yakınlarını kontrollü bir şekilde çıkışları sağlandı. Yani hastanemizde veya herhangi bir yerde olası bir gerçek yangın sonrası kimin ne şekilde ya da nasıl hareket etmesi gösterildi." diye konuştu.
Fatsa Devlet Hastanesi'nde Yangın ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı Fatsa Belediye İtfaiyesinin katılımıyla gerçeğini aratmayacak bir şekilde başarıyla sağladı diyen Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Erişmiş, "Hastanemizde olası yangın sonrası bir kurtarma operasyonun kimin nasıl veya ne şekilde hareket edeceği gösterildi. İnşallah bu tür olayların gerçeğini Allah bizlere yaşatmaz ve sadece tatbikatlarda kalır. Fatsa Devlet Hastanemizde yangın sonrası yapılan müdahale gerçeğini aratmadı ve başarılı bir şekilde yapıldı" şeklinde konuştu.
Fatsa Devlet Hastanesi Sivil Savunma Memuru Şükrü Uyar ise tatbikatı başarıyla gerçekleştiren ekiplere teşekkür etti. tabikat10-10-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde