28 Nisan 2024

SBS Sınavının Provası Yapıldı

  • PDF

sbs22-5-2013İlçemizde 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören ve Seviye Belirleme Sınavına (SBS) başvuru yapan 8. Sınıf öğrencilerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Seviye Belirleme Deneme Sınavı yapıldı.

18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Merkez Ortaokulu, Sakarya Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu ve Ali Rıza Demircan İlkokulunda saat 10:00’ da başlayan Seviye Belirleme Deneme Sınavı için 120 dakika süre verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hüseyin BİBEROĞLU ile birlikte Seviye Belirleme Deneme Sınavının yapıldığı Merkez Ortaokulu, Sakarya Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu ve Ali Rıza Demircan İlkokulunda sınava giren öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek okul müdürü ve öğretmenlerden sınav ile ilgili bilgi aldı.

Seviye Belirleme Deneme Sınavı ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, “İlçemiz Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA’nın katkılarıyla ilçemizde görev yapan 100 gönüllü öğretmenimizin ve sınav yapılan dört okulumuzdaki okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının desteğiyle hiçbir karşılık beklemeden 08 Haziran 2013 tarihinde saat: 10.00.da yapılacak olan SBS sınavının provası olacak şekilde bugün bir deneme sınavı yapıyoruz. Deneme sınavında öğrencilerimize sorulan sorular Ankara’ da büyük titizlikle hazırlandı. Belde ve köylerimizde bulunan öğrencilerimizi bugün tamamen ücretsiz okul taşıtlarıyla ilçe merkezine taşıma yaptık. Sınav salonlarında başkanlık yapacak olan öğretmenlerimiz gönüllü olarak hiçbir ücret almadan görev yapmaktadırlar. Sınav yapılan okullarımızdaki görevli okul yöneticilerine ve sınavda görev yapan tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Müdürümüz AVCI, “Öğrencilerimiz bu sınavda SBS sınavının bir provasını yapacaklar. Girecekleri gerçek sınavda uygulanan tüm kurallar bu sınavda da uygulanmaktadır. İlçemiz genelinde yapılan bu sınavda sınava katılım oranı % 97 civarında toplam 1508 öğrencimiz bu sınava girdi. Ben bu sınavın öğrencilerimizin sınava az bir zaman kala eksikliklerini görmek ve telafi etmek için bir fırsat olduğunu düşünüyor ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.“ dedisbs-22-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde