28 Nisan 2024

Mayıs 7’sinde Deniz Gezintisi Yasağına Tepki

  • PDF

yasak-22-5-2013Muhsin YILMAZ

Yalıköy halkı Mayıs Yedisi coşkusunu yaşayamadı. Mayıs yedisi olarak bilinen ve bugünde yediden yetmişe herkesin deniz sahillerine akın ettiği bugün de insanların balıkçı motorlarıyla deniz gezintilerin yasaklanması balıkçıların tepkilerine neden oldu.
Mollaoğlu Balıkçılık sahibi Mustafa Mollaoğlu balıkçı teknesi ile deniz gezintisinin yasaklanmasının anlamsız olduğunu belirterek, “Biz bu gemilerle Akdeniz’e gidiyoruz, bir şey olmuyor da burada bir ada turu yapacağız orada mı bir şey olacak. Üstelik deniz bugün çok güzel ve hiçbir tehlikeli durum yok. Biz bu yasağı anlayabilmiş değiliz” dedi.
Hasan Mollaoğlu isimli balıkçı da siyasilerin insanlara denizi sevdirelim şeklinde çağrıda bulunduklarını ancak bugünkü yasağın anlayamadıklarını ifade ederek, “Bugün 80-80 yaşında büyükler arabalarında bidonlarla gelenekler üzerine deniz sahiline geldiler. Denize gidip şifa için deniz suyu alacaklardı ancak hevesleri kursaklarında kaldı. Denize gidilmiyorsa köyümüze geri dönelim diye söylendiler. Biz Yalıköylü balıkçılar olarak bu duruma çok üzüldük” şeklinde konuştu.yasak22-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde