29 Nisan 2024

Harikalar diyarına adım adım

  • PDF

cop12-6-2013cevre12-6-2013Muhsin YILMAZ

Fatsa Belediyesi 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle 1 yıldır rehabilitasyonu devam eden eski çöp yerinde öğrenciler arasında koşu ve bisiklet yarışmaları düzenledi. Fatsa Belediyesi’nin Harikalar Diyarı Projesi adıyla isimlendirdiği eski çöp yerinde yapılan çalışmalar nedeniyle her hangi bir rahatsız edici kokunun da hissedilmedi dikkat çekti.
Programda bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan çöp alanında Çevre Günü düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çevre bilincini aşılamak, temizlik adına yapılacak yatırımlara dikkat çekmek, Fatsa, Ordu ve Karadeniz’in incisi olacak bir yere dikkat çekmek amacıyla burada bir program tertip ettik. 30 yıldır Fatsa’nın çöpünün döküldüğü alanın üzerindeyiz. Geçen yıl çöp dağının üzerinde imza töreni yapmıştık. Bir yıldır burada çöp alanı rehabilitasyon çalışması devam ediyor, bu sene de devam edecek. Bugün çöpün kokusunu duymadan bir programda bulunabiliyor durumdayız. Bu proje Harikalar Diyarı projemizin ilk ayağı. Biz bir yıldır bu alanda bölgedeki derelerin ve yağmur suyunu toplayacak kanal çalışması yapıyoruz. Bu çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda. Çöpten doğacak metan gazını toplayacak ve yakacak direnaj sistemlerinin hazırlığı ve üzerinin kapatılması çalışması 1 yıldır devam ediyor. Bu toprak örtüsü ile kapatılacak seviyeye kadar rehabilitasyon maliyeti 4.5 milyon lirayı buluyor. 1 yıldır bu rakamın 2.5 milyon lirasını tamamlamış bulunuyoruz. Bu çalışmaların 1.milyon 600 bin lirasını Çevre Bakanlığı’nda hibe alarak yapmış bulunuyoruz. Bu destekten dolayı özellikle İçişleri eski Bakanımız İdris Naim Şahin ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çevre Bakanlığımızın bu desteklerinden faydalanmaya devam edeceğiz” dedi.

Eski Çöplükte Yarıştılar
Yapılan konuşmaların ardından kız ve erkek öğrenciler arasında koşu ve bisiklet yarışmaları düzenlendi.
Erkekler Koşu yarışmasında Necati Çetinkaya İlköğretim Okulundan İsmet Sayan birinci, Necati Çetinkaya İlköğretim Okulundan Ahmet Cezan ikinci, Sakarya İlköğretim Okulundan Ahmet Bila üçüncü oldu.
Kızlar koşu yarışmasında Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu’ndan Şeydanur Çek birinci, Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu’ndan Damla Kırıkçı ikinci ve yine Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu’ndan Duygu Akçin üçüncü oldu.
Erkekler Bisiklet Yarışmasında Endüstri Meslek Lisesi’nden Muhammet Emre Arıcı birinci, Endüstri Meslek Lisesi’nden Fatih Çağırma ikinci ve İmam Hatip Lisesi’nden Musa Canlı üçüncü oldu.
Kızlar Bisiklet Yarışmasında Fen Lisesi’nden Elif Nur Halıcı birinci, Fen Lisesi’nden Demet Ertaç ikinci ve Yine Fen Lisesi’nden Seda Sade üçüncü oldu.

Ambalaj Atığı Toplamada sitelerde TOKİ, iş yerlerinde Serender Mimarlık, okullarda ise Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olarak ödül kazandılar.
Meşebükü İlköğretim Okulu ise en çevreci okul seçildi.
En Çok Bitkisel Atık Yağ Toplamada; Doğruca Kardeşler Şirketi birinci, Kader Pastanesi ise ikinci, Moda Kafe üçüncü oldu.

Keşkek Ve Ayran İkramı Yapıldı
Eski çöp yerinde yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Burada tüm katılımcılara keşkek ve ayran ikramı yapıldı. 17-12-6-2013cevregunu2013-3

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde