28 Nisan 2024

KÖYÜM BENİM

  • PDF

Yassıtaş köyüm benim’in değerli büyükler ve bireyleri. Uzun zamandır konu olarak değerlendirmeye konu olan yassıtaş köyümüzün turizme ivme kazandırması için verilen gayretli arzumuzdur. Değerli büyükler ve bireyler. Her işin zor anları olabilir. Çünkü geçmişe baktığımızda vatanımıza kazandırılan her güzelliğin arkasında zorluklar , zorlukların arkasında olumsuzluklar siperdedir. Güzel olan hedefi yok etmeye hazır olabilirler. Bu insanları kırmadan dökmeden nezaket kuralları potasında ikna etmektir. Tatlı sözlü ve yaklaşımlı olmak demek üretim demektir , gayret demektir , çalışmak demektir. Neticeye ulasana kadar sabırla yürümektir.

Dünya konjektöründe hep böyle olmustur . Olmaya da devam edeceğinden haberdarız. Tarihimizi incelediğimiz zaman hiç üzülmeden göndereceğimiz tabloları önümüzde görürüz. Gayretlerimizi azımlarımızı hızlandırarak yolumuza devam için yol haritamızı takiben sağlam şekli ile yolumuza devam etmeliyiz. Yassıtaşım köyüm benim değerli büyüklerim ve bireyler. Köyümüzün yıllardır hakkı ve özlemi olan güzellikleri görebilmenin yaşama gecerek hak ettiğini hepimiz biliyoruz. “yüce allah’ım “ hepimize gösterecektir. Bizler allah’ın kapısını devamlı tıklayalım isteyelim bizi boş çevirmez. İnanalım inandığımız da hayat bulmasına çalışalım. Basarıyı yüce Allah hak edene vereceğine inancımız tamdır.

Değerli büyükler ve bize kulak veren bizi duyan milletimizi temsil için kutsal görevlere sahip çıkan değerli vekillerimizi köyüm benim’in insanlığa Fatsa’mıza ve ne kadar büyük hizmetlerle karsılayacağını yassıtaş köyünün kucağında tasıdığı değerli bireyleri ve hizmetlerini misafirperverliklerinin insanlık adına sunacağından Fatsa’mızın Ordu’muzun ve vatanımızın göğsünü kabartacağına inanmalıyız. Değerli büyüklerim. Bilmeliyiz ki geçmiş zamanda anlatmak istediğim değerlerin hepsinin olmasını hayal edilmeyen gibi olsa dahi geçmişteki yapılanlar bugün aşama aşama hayata ve hedefe ulaşmaktadır. Mesela boğaz köprüleri yıllar önce hayal bile edilemiyordu. Hayallerin gerceklesmesi için eline kazmayı alıp işe başlayacaksın. Çalışmadan ne köy olur ne kasaba. Aklını ortaya koyacaksın kazmayı vuracaksın ondan sonra neticeler kendiliğinden olacaktır. İcraat zamanı gelmiştir. Aranan zaman ve zemin yerine oturmustur.Değerli büyükler ve bireyler. Ümit var’a olursa sesimizi dünyaya duyurur istediğimizi alırız.Yanlız ne istediğimizi çok iyi bilmeliyiz.İsterken usülüne uygun olması asıldır. Yassıtaşlı büyüklerim. Ekonomide bir ilki yakalamamız gerekir. Bizim üretim yaparak oketurizm fabrikamız olacaktır. Anlatmak istediğimi de budur. Yaralanacak bireyler öncelikle bizlerdir. Sırası ile vatanımıza hizmet olacak istihdamın boyutu çıtaları yükselterek istenmeyen olumsuzluklar aşama aşama giderilerek kısa zaman içinde çok seylerin basarısına vakıf olacaktır. Gercekler o zaman su yüzüne çıkacaktır. Hep beraber basarıları göreceğiz.Köyümüzün görünen veya görünmeyen engelleri hep beraber aşacağız. Bizleri ve isteklerimizin ne kadar önemli olduğunu mahalinde görmek için sayın vekilimiz gelme ve görme sözünü teyid etmiştir. İnşallah hayırlarla sonuçlanır.Yassıtaş köyüm benim senin için ve senin kucağında nennilediğin değerli büyükleri ve küçükleri için hayırlı olanları hepimiz düşünerek birlik ve beraberlik içinde hayırlı ve gecerli olanı seçerek başarıya ulaşmamız gerekmektedir. Yassıtaş köyüm benim.Bizlere yakışan kalkınma ve kazanmaktır.Yıllardır özlenen güzellikler bize hiç uzak değildir.Gelecek konularda herseyi masaya yatırarak anlatma fırsatını vereceğinizden hiç şüphem yoktur.Sizleri az da olsa şiirimin dediklerini dinlediğiniz için sizleri minnetle anıyorum Allah’a emanet olunuz.

KÖYÜM BENİM

Yüce rabbim bana biçmiş uzun ömür

Misafirlerim hayırla gelmiş biçmiştir ömür

Şu dünyada neler olmuş olacaktır ömür

Vefalı olan nice güzel duaları alır ömür

Ben koca Yassıtaşım hiç söylemem yalan

Beni bu hale getiren babaları yemesin yılan

Ey evlatlarım bende yaşarken vefayı unutmayın sakın

Evlatlar hayırla andırmalı benim gibi hayırlı vatanı

Biliyorsunuz ya ben Yassıtaşım

Ben cefakarım ya Yassıtaşım

Ben sabırlıyım ya Yassıtaşım

Ben hep susuyorum Yassıtaşım

Beni anlamak isteyenlere vasiyetim var

Yassıtaş olarak uzun ömrümü bilmeyenler var

Benim içimde ne çok bitmeyen dertlerim var

Beni anlayanlara çok güzel haberlerim var

Sanmayın ha Yassıtaşım benim de gözüm var

Beni iyi çözün sık dokuyun benimde kulağım var

Beni sanmayın hep uyuyor uyumayan yassıtaş var

Ey benim bağrımda yaşayanlar sizlerden bir isteğim var

Yassıtaş konusuyor sormadınız ki nedir istediğiniz

Bunca nimetlerimi yediniz içtiniz elhamdülilah dediniz

Beni iyi dinleyiniz misafirlerimi iyimserleyiniz

Bu sözlerimi inşallah güzel düşünür çözersiniz.

Yassıtaş köyü sakini

AHMET KAYNAR

TEL : 0537 761 61 21

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde