28 Nisan 2024

Son Yolculuğuna Yörük Ağıtları İle Uğurlandı

  • PDF

yoru3-7-2013Vatani görevini yaptığı Rize'deki birliğinde hayatını kaybeden Jandarma Muharebe Onbaşı Barış Güleç, Ordu’nun Fatsa ilçesi Ilıca beldesi Sarmaşık köyünde toprağa verildi.
Beş aylık asker olan şehit Onbaşı Barış Güleç'in (21) cenazesi, sabahın erken saatlerinde Antalya'dan otobüse Fatsa'ya gelen babası İsmail, annesi Hasibe ve yakınları tarafından Fatsa Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cenaze, askeri eskort eşliğinde Ilıca beldesi Sarmaşık köyündeki baba ocağına getirildi. Burada helallik alınması sırasında Güleç'in yakınları gözyaşlarına boğulurken, bir grup kadının da Yörük ağıtı yaktığı gözlendi. Antalya'nın Finike ilçesi Karakeçili Yörükleri’nden olan babaanne ve yakınlarının söylediği ağıtlar cenazeye katılanları da ağlattı. Cenazede baygınlık geçiren şehidin halasını komşuları teskin etmeye çalıştı.
Baba İsmail Güleç, kendilerine jandarmanın haber verdiğini, ne olup bittiğini, nedenini nasılını bilmediğini söyledi. Oğlunun bayrağa sarılı tabutu başında metanetle durmaya çalışan Güleç, "Şehit olduğu açıklandığı gün bile kendisiyle dakikalarca konuştuk. Annesi de konuştu. Herhangi bir sorunu olduğunu ne söyledi ne biliyoruz" dedi.
Sarmaşık köyündeki helallikten sonra Ilıca beldesine getirilen Barış Güleç'in cenazesi, Ilıca Merkez Camii'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Sarmaşık köyündeki baba evinin bahçesine defnedildi. Cenazeye Ordu İl Jandarma Alay Komutanı Şeref Çakmak, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa İlçe Jandarma Komutan V. Ahmet Koçdemir, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, çok sayıda askeri personel, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.yoruk3-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde