28 Nisan 2024

Kilo aldım sandı ur çıktı

  • PDF

ur3-7-2013Aşırı kilo aldığını zannederek doktora giden Sebahat Tezin’de 5 kg. 900 gram ağırlığında kitle tespit edildi ve hasta Özel Avrasya Medi Tech Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyatla sağlığına kavuştu.
Çatalpınar İlçesi Sayacatürk köyünde ikamet eden Sebahat Tezin (42) öylesine tedavi için geldiği hastanesinde hiç de beklemediği bir durumla karşılaştı ve acilen ameliyat edildi.
Avrasya Medi Tec hastanesi’nde gerçekleşen ameliyatla ilgili bilgi veren Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Sadi Akşehirli, “Hastamız Devlet Hastanesi’ne gitmiş ve kendisine karnındaki tümörün çok büyük olduğu söylenmiş. Hastamıza Devlet Hastanesi’nde ameliyat yapılamayacağı ve Samsun’a gitmesi gerektiği söylenmiş. Yakınları benim yanıma geldiler, ‘Hocam ameliyat çok zormuş burada yapılamıyormuş ne diyorsunuz’ dediler. Ben de dedim ki Fatsa’mızın diğer büyük illerden hiç bir farkı yok, Samsun’da bu ameliyat yapılabiliyorsa burada da yapılabilir dedim. Hasta geldi ve muayene ettik. Kitlenin gerçekten büyük olduğunu, 25-30 cm çapta olduğunu gördüm ama kanser belirtisi yoktu. Kitle iyi huylu bir kitleye benziyordu. Ben ameliyatın burada yapılabileceğini söyledim. Avrasya Medi Tech Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat gerçekleştirerek hastamızı sağlığına kavuşturduk. Çıkan kitleyi tarttık, 5 kilo 900 gram geldi. Yaklaşık 2 bebek büyüklüğündeydi” dedi.
Op.Dr.Sadi Akşehirli açıklamasının devamında, “Hastamızın aslında bir şikayeti yokmuş, kilo aldığını ve karnının şiştiğini zannediyormuş. Biz her zaman söylüyoruz. Özellikle de bayanlara. Yılda bir kez muayene olun diyoruz. Ama kadınlar bunu anlamıyorlar, doktora gitmemede ısrar ediyorlar. Neticesinde böyle istenmeyen vakalar meydana geliyor. Kitlenin vücutta sığa bileceği bir alan var. Bu kitle daha da büyüseydi idrar yollarını tıkardı. Böbrek yetmezliğine bile giderdi. Hastamız dışarıdan bakıldığında tıpkı bir gebe gibi görünüyordu” diye konuştu. urr3-7-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde