27 Nisan 2024

“Fatsa Türkiye’ye Önderlik Ediyor”

  • PDF

 

eko tarimBölgemizde artan eko tarım ve eko turizm faaliyetleri ilçemizi turizm anlamında adım adım ileriye taşıyor. Bu konudaki gayretleriyle ön plana çıkan ve herkesin takdirini toplana Güven Özel, Fatsa’nın turizm konusunda çok geliştiğini ve daha da gelişeceğini söyledi.

Eko turizmi organik tarımla birlikte yapan tek yer olma özelliğini taşıyan ilçemizin geleceğinin bu sektörde olduğunun önemle altını çizen Özel, Fatsa’nın önümüzdeki yıllarda vazgeçilmez bir eko turizm merkezi olacağını söyledi ve yabancı turist bile ağırlayacaklarını belirtti.

İlçemizde eko turizm kapsamında birçok tur düzenlediklerini ifade eden Özel: “Eko turizm faaliyetleri kapsamında birçok turumuz var. Sarı Tur bizim programlarımızdan sadece bir tanesi. Biz 11 yıl önce başladığımız yere baktığımızda bugün ne kadar mesafe kat ettiğimizi, ilerlediğimizi görüyoruz. İnsanlar doğru bir şey yaptığımızı insanlar daha yeni anlamaya başladı. Bugün Ordu’da turizm toplantısı yapıldığında listenin başında Fatsa ve Kabakdağı yer alıyor.

“Kabakdağı Model Oldu”

Organik tarım, konaklama, yöresel yemekler ve çeşitli yöresel eğlence programlarıyla Kabakdağı bölgemizde bir model haline geldi. Bu başka köylerimize de örnek olacak. Bölgemizde nasıl bir turizm faaliyeti yapalım diye düşünülürken bizim Fatsa’mızda Sarı Tur, Yeşil Tur 1, Yeşil Tur 2, Mavi Tur, Dere İçi Yürüyüş gibi birçok faaliyet var.

“Fatsa’yla sınırlı Değil”

Yani bir insan Fatsa’ya geldiğinde profesyonelce turizm yapabiliyor. Ayrıca bu programlar sadece Fatsa’yla sınırlı kalmıyor. Fatsa bizim başlangıç noktamız. Niksar’a kadar giden turlarımız var. Merkez hep Fatsa. Şu anda ilimiz sınırları içerisinde sürekli ve düzenli gezi programları olan tek yer Fatsa. Ordu’da eko tarım ve eko turizmin merkezi Fatsa oldu. Bu turlara sadece il sınırlarından değil dışarıdan da birçok turist geliyor. Artık yerli turistlerimizi Fatsa’da ağırlamaya başladık. Düzenlediğimiz turların içi boş olmuyor. Yani tarihi ve turistik özellik taşıyan birçok noktayı turistlerimize tanıtıp anlatıyoruz.

“Çevremizden Başladık”

Biz bu çalışmalarımızı önce yakın çevremize anlatarak başladık. Tıpkı kumu yığar gibi her gün bir avuç daha ekledik. Şu anda Fatsa, organik tarımla birlikte turizm yapan tek yer.

“Fatsa Öncülük Ediyor”

Bir anlamda Karadeniz’e ve hatta ülkemize ekolojik tarım turizmi noktasına öncülük ediyor. Temiz hava, temiz su ve temiz toprak bizim temel maddelerimiz. Turizmi de bu sacayaklarının üzerine oturtarak yapıyoruz. 2006 yılında ilçemizde Organik Fındık Üreticileri Birliği’ni kurduk. Çalışmalarımız yine zor şartlar altında devam ediyor. Git gide ivme kazanarak ilerliyoruz. Organik fındık üretimine önce Kabakdağı’nda başladık ama daha sonra Bağlarca, Yeşilköy, Kılıçlı ve daha birçok köyümüz bize katıldı. Bu ağı genişletmeye çalışıyoruz. Ben bahçemde kimyasal gübre ya da katkı maddesi kullanmayan vatandaşlarımızı bize katılmaya davet ediyorum. Çünkü bugün katılsa ancak 4 yıl sonra organik tarım sertifikası alabiliyor. Organik tarım suyu, meyveyi, toprağı korurken ona bağlı olarak yaptığımız eko turizm de bizim değerlerimizi, kültürümüzü koruyor.

“Geleceğimiz Eko Turizmde”

İlçemizin ve hatta ilimizin geleceği organik tarım ve eko turizm. Bunu halkımızın iyi anlaması gerekiyor. Başka alanlarda turizm yaparsak belli dönemlerde yapabiliriz. Ancak eko turizm yılın 365 günü devam eden bir turizm faaliyeti. Yani sürekli kazanım. Sezonluk değil. Kesintiye uğramayan biz turizm çeşidi. Bunun en belirgin örneği de ‘sarı Tur’. Yağmur, kar, rüzgar, güneş; her türlü hava koşullarında gezimiz devam ediyor. Bölgemizin gelişmesi için küçük de olsa bir adım niteliği taşıyor. Sarı Tur’a tüm Fatsalıları davet ediyoruz. Çok cüzi bir fiyat karşılığında tura katılarak Fatsa’nın turizm hareketliliğine katkıda bulunabilirler. Ve yürekten inanıyorum ki turlardan herhangi birine katılan vatandaşlarımız tur tamamlandığında bilmedikleri, görmedikleri ne kadar çok şey olduğunu anlayacaklar” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde