27 Nisan 2024

Cemile Nine: “Sağlığımı Çok Çalışmaya Borçluyum”

  • PDF

teyze

İlçemizde bulunan köylü pazarında esnaflık yapan 90 yaşındaki Cemile Öztürk görenleri hayrete düşürüyor. Bu yaşına kadar ağır bir hastalık geçirmediğini söyleyen Cemile nine sağlığını çok çalışmaya borçlu olduğunu söylüyor.

9 çocuk doğurduğunu, 5 evladını çeşitli nedenlerle kaybettiğini, 4 evladını da kimseye muhtaç etmemek için canla başla çalışarak bugünlere geldiğini söyleyen Cemile nine, 40 yıldır köylü pazarında esnaflık yaptığını belirtti.

10 yaşından beri tarlada, bahçede çalıştığını ifade eden Cemile nine: “Babamın yeri yurdu çoktu. Çalışmayla bitiremezdik. Tarlada sabah ettiğimiz bile olurdu. 80 yıldır sürekli çalışıyorum. Bir oğlumu trafik kazasında kaybettim ve bana 5 yetim bıraktı. Canımı dişime takarak torunlarımı okuttum, kimseye muhtaç etmedim. Şimdi kimi doktor, kimi öğretmen oldu. Hepsi de benim sıhhatimle yakından ilgileniyor. Allah herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin” dedi.

Sabah arabayla kendisini komşularının ya da torunlarının bıraktığını, akşam da götürdüklerini söyleyen Cemile Nine: “Eskiden sırtımda 50 kiloluk küfeyle gelirdim pazara. Arabayı bulmak mümkün değildi o zamanlar. Ancak o zaman bile çalışmaktan bir kez şikâyet etmedim. Bu yaşıma kadar da çalıştım didindim. Son nefesime kadar da çalışmaya devam ederim. Çalışmadan boş boş duramıyorum. Sürekli bir şeylerle uğraşmak istiyorum” diye konuştu.

Kendisine uzun ömürler diliyoruz.

teyze 2

Son Güncelleme: Salı, 18 Eylül 2012 14:45

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde