27 Nisan 2024

Kestane Kebap, Yemesi Sevap

  • PDF

DSC 0525 640x480

Kış mevsiminin en belirgin simgelerinden ve özellikle soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezi kestane tezgahları süslemeye başladı. Henüz yeni yeni piyasaya çıkan çiğ kestanenin kilosu 17 TL’den satışa sunuluyor. Fiyatı cep yakan kestane yine de vatandaş tarafından tercih ediliyor.

İlçemizde seyyar olarak kavrulmuş kestane satan Murat Karaçuha, sezonu henüz yeni açtıklarını belirterek, yaklaşık 4 ay süreceğini söyledi. Vatandaşa 4 ay boyunca kavrulmuş kestane yeme fırsatı sunacaklarını belirten Karaçuha şu an kavrulmuş kestanenin kilosunun 25 TL olduğunu da ifade etti.

“Nerede o eski sohbetler”

Vatandaşlar da kestaneyi özlediklerini belirterek: “Eskiden her evde soba olurdu. Akşamları tüm aile bir araya gelir, sobanın üzerinde kestaneler kavrulur, ailece doyumsuzca sohbet edilir kestane keyfi yapılırdı. Ancak artık son yıllarda teknoloji çok gelişti. Kimi evler klimayla kimisi kaloriferle kimisi de elektrikli aletlerle ısınıyor. Soba, kuzine devri neredeyse bitti. Artık pek fazla soba yakarak ısınan ev kalmadı. Bu nedenle bu keyifli sohbetler de kalmadı” dediler.

DSC 0526 640x480

Son Güncelleme: Salı, 18 Eylül 2012 14:44

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde