03 Mayıs 2024

Suriyeliler İlk Kez Oy Kullandı, Mahalle Muhtarı Seçti

  • PDF

suriye20-11-2013Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Ordu Milletvekili İhsan Şener, Kilis'te Suriye'li mültecilerin kaldığı 25 bin nüfuslu konteyner kenti ziyaret etti.

Ziyarete Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Ordu Milletvekili İlhan Şener, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru katıldı.

Şener, anaokulunda okuyan öğrenciler ile sohbet ederek, aileleri ziyaret etti.

Komisyon Üyesi AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Konteynır kentte ilk kez Suriyelilerin özgür iradeleri ile oy kullandığını söyledi.

Suriyelilerin yaşadığı konteyner kentte muhtarlık seçimi olduğunu söyleyen Şener, "25 bin nüfuslu konteyner kentte geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarı seçimi gerçekleşti. Yani belli bölgelere kadın ve erkek temsilciler seçildi. Türkiye'de ki seçim sistemine göre adaylar belirlendi ve adaylar içerisinde kullanılan oylar ile kendileri temsilcilerini belirledi. 25 temsilci ile görüşerek onları dinledik. Suriyeliler 'hayatımızda ilk kez kendi özgür irademiz ile temsilcimizi seçtik. Bugüne kadar kimse bize böyle bir hak vermedi. İstemediğimiz kişiler tarafından yönetildik' diyerek teşekkür ettiler."

Suriye’de demokrasi isteyen halka zulüm yapıldığını söyleyen Şener, “Uçaklarla bombalıyor, hatta kimyasal silah kullanarak telafisi mümkün olmayan yaralar açıyor. Bu iç savaştan dolayı da savaştan kaçıp ülkemize ve komşu ülkelere sığınmak isteyen Suriyeli kardeşlerimize devletimiz açık kapı politikası uygulayarak, ilk günden beri ülkemize gelişlerine yardımcı olmaktadır.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde