27 Nisan 2024

“Fatsa’ya Önümüzdeki 10 Yıl Doğalgaz Gelmez”

  • PDF

komur

Kömür sezonu açıldı ve en hareketli dönemini yaşıyor. Sektörde Fatsa’nın 25 yıllık tecrübesiyle en önemli esnaflarından biri olan Ali Ceceloğlu, kömür fiyatlarıyla ilgili açıklamalar yaparken aynı zamanda doğalgaz ile ilgili de konuştu.

Ceceloğlu: “Kömürde en canlı sezonlar 8, 9 ve 10. aylardır. Mayıs, Haziran aylarında fiyatların en düşük olduğu dönemlerdir. Şimdi ise fiyatların tavan yaptığı dönemler başladı. Şu an tam sezondayız. Fiyatlarımız geçen yıla oranla aynı herhangi bir değişiklik yok. 1 çuval kömür 14 – 15 TL arasında. Yani 1 ton kömür 560 ile 600 TL arasında değişiyor. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ama bizi pek etkilemiyor hatta satışlarımızda eskiye oranla artış var diyebiliriz” dedi.

“10 Yıl Doğalgaz Gelmez”

Fatsa!’ doğalgaz gelmesinin zaman alacağını, doğalgazla ısınmanın maliyetinin çok yüksek olacağını ve bu nedenle yatırımcının yeterli aboneyi yapamayacağı için Fatsa’ya uzun süre doğalgaz gelmeyeceğini söyleyen Ceceloğlu: “Fatsa’ya en az önümüzdeki 10 yıl doğalgaz gelmez. 25 yıldır bu işlerin içerisinde olan bir esnaf olarak böyle öngörüyorum. Çünkü kömür, elektrik hatta mazotla bile ısınmak doğalgazdan daha ucuza geliyor. Doğalgaz ısınma amaçlı olarak kullanılırsa vatandaş o işin içinden çıkamaz. Bölgemizde doğalgaz ancak mutfakta ve banyoda kullanılır o da zaten yatırımcının maliyetini karşılamayacağı için doğalgaz ilçemize önümüzdeki 10 yıl gelmez. Ancak belki sanayiye gelebilir çünkü sanayide daha çok kullanım alanı var ve dolayısıyla yatırımcı buradan emeğinin karşılığını alabilir” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde