03 Mayıs 2024

Vali Ve Rektörden Kaymakamlara Önemli Tavsiyeler

  • PDF

vali4-12-2013Ordu Valiliği Aralık ayı Takip ve Koordinasyon Toplantısı Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında yapıldı.
Toplantıda Ordu Valisi Kenan Çiftçi ilçe Kaymakamlarına çok önemli tavsiyelerde bulundu.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve 19 ilçenin kaymakamlarını yanı sıra Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ve daire amirleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi yaptığı konuşmada Aralık ayının kendisi ve kaymakamların için muhasebe ayı olduğunu belirterek, “Yani 2012 yılında 2013 yılının planı ve programını yaparız. Turizmde, eğitimde ve sanatta sosyal aktivitelerde yatırımlarda altyapı ve üstyapı yatırımlarında hangi aktivitelerimiz olacak ve bunu sağlaması nasıl yapacağız hangi aylarda hangi aktiviteleri yerine getirecek bir planlamadır. Bu plan ve programı 2012 yılında sizlerde yaptınız umuyorum. 2013 yılında da bunu uygulamaya başladık ve geldik aralık ayına ve aralık ayında kendimize şunu sormamız gerekiyor. Biz hedeflediğiniz projelerde hangilerini gerçekleştirdik, hangileri gerçekleştiremedik, projelerimiz var mı? gerçekleştirmediysek gerçekleştirememe sebeplerimiz nelerdir? hakikaten bu bizden mi kaynaklanıyor? doğal şartlardan mı kaynaklanıyor? ekonomik sorunlardan mı kaynaklanıyor? yoksa zamandan mı kaynaklanıyor veya önümüze engeller mi çıktı. Bunun gibi bizim muhasebe bilgisi evraka dayalı kayıt altına alınan bir muhasebeci gibi biz önümüzdeki yıl ki bunu böyle yapacağız 2014 yılının Ocak ayında neler yapacağız, bu yazacağız arkadaşlar. Bu Avrupa'nın farklı ülkelerinde veya Japonya'da veya Avrupa'da Rusya'da, Amerika’da gittiğiniz zaman bir belediye bakan kurum ve kuruluşuna bir tablo asılıyor, karşınıza bir tablo var, tabloda günler var her gün oda ile çalışanların belediye başkanı veya Kaymakamı, Valisi dahil her gün ne yapacağı yazılır ben bugün ne yapacağım yapamadığı zamanda sebeplerini karşısına iliştiriyor. Artık bizimde buna geçmemiz gerekiyor. 1 yıllık planlamamız ve bir yıl boyunca neler yapacağımızı yazmamız gerekiyor İnşallah 2013 yılının muhasebesini yaparken ikincisi de ilçelerde var olan daire müdürleri ile birlikte 2014 yılında neler yapacağınızı sizden bu aydan itibaren planlamanızı istiyorum. Diğer ilçelerde gezdiğinizde kaymakamlıkta ne yapıyorsunuz yazılı metin halinde gerçek fotoğrafları bilgileri bunları yazan yerden istiyorum arzu ediyorum. Daire müdürlerine olan toplantılarda bunları da yapıyorsunuz zannediyorum” dedi.

“Kendimizi Yenilemeliyiz”
Vali Çiftçi yapılan işlerden, yapılacak projelerden halkın birebir bilgilendirilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Siz sadece biz dairede oturan bir Kaymakam değil, halkın içinde olan kahvede olan, güne katılan, düğüne katılan, bayramda cenazede mutluluğun da mutsuzluğun da buna benzeyen etkinlik ve kültürel faaliyetlerde hepinizin bulunmasını arzu ediyorum. Ayrıca katıldığınız bu tür programlarda halka yaptığınız işlerle ilgili bilgilendirici konuşmalar yapınız bunun yanında onlardan da fikir alışverişi sağlayınız görüşlerini size bir öneri varsa o önerileri alıp değerlendirmeniz arzu ediyorum. Dolayısı ile yapmış olduğunuz işleri yapmış olduğunuz programları fotoğrafları sosyal medya yolu aracılığıyla paylaşmanızı rica ediyorum. Belki bu iş ve işlemler bizlere örnek olur ve arkadaşlar örnek alırlar. Bir başka konu ise kamu yatırımlarının size daha önce söylediğim gibi kamu yatırımlarını hassaten ve yakinen takip etmenizdir. Yapılan yatırımları fotoğraflayarak sosyal medya aracılığıyla paylaşmanızı tekrar yine rica ediyorum.
Yenilenmek çok önemli, kendimizi yenileyemezsek durağanlık başlar, bizler kendimizi yenilemeliyiz ve örnek olmalıyız. Mutlaka ayda bir kitap bitirmeliyiz. Bütün arkadaşlarım mutlaka Yüksek Lisans yapsın, varsa doktora yapsın. Hiç bunlara yapmak istemiyorlarsa haftada bir gitsinler Üniversiteye bir öğretim üyesi ile çay içip sohbet etsinler. 2 kelam dinlesinler bu yeterli. Ben bunu yapıyorum. İlçelerimizde çok iyi işler yapıyoruz ama Türkiye’yi de Dünyayı da takip etmemiz lazım. Nerede ne projeler yapılıyor takip edin. Bunları kendi ilçelerinizde geliştirerek uygulayın. Önemli olan gittiğiniz yerde hoş seda bırakmak. Olayları siz yönetin olaylar sizi yönetmesin bazen çıkmaz sokağa girebilirsiniz bu noktada en yakın tanıdığınız bir meslektaşınıza danışın. İnsanı parayı ve zamanı en iyi şekilde yönetmemiz yönetirken de algıyı da yönetmemiz gerekiyor. Siz çok iyi işler yapabilirsiniz ama insanlar sizi doğru algılıyor mu bu çok önemli. Kaymakamlarımızın erişilir olması lazım. Bütün vatandaşlarımız idarecilerine erişebilsin ulaşabilsin konularını da çok rahat söyleyebilsin. Ben kapıyı sonuna kadar açtım demek yetmiyor. O kapıyı açıp yanına güvenlik görevlisi koyarsanız bu olmaz. Kapı açık ama gönül kapısı da açık olmalı. İnsanlarla empati kurun o insanlar ne anlatmak istiyor onu anlayın. Biz halktan biri olmamız lazım. İnsanlardan bir insan olmamız lazım. Eskiden anlatırlardı. Bizim ilçemize bir Vali geldi, içinden de adam çıktı. Bu çok önemli” diye konuştu.

“Meslek Yaşantımızda Konsantrasyon Çok Önemli”
Ordu Valisi Kenan Çiftçi’den sonra söz alan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, hayatta bir iş yaparken konsantrasyon iyi olması gerektiğini belirterek, “Bir işimizde mesafe alabilmeniz için konsantrasyonunuzu çok iyi olması lazım, bunu işi sevmemizle sağlarız. Daha önceki görevinde işime o kadar çok konsantre olmuşum ki; yanımızdaki elemanlara çay ikram etmeyi bile ihmal ettiğimiz olmuştur. Ben bu konuda uyarı bile aldım. İşimize konsantre olurken mutlaka karşı tarafı da düşünmemiz lazım. Karşılıklı diyalog çok önemli. İlçemize Vali geldi, içinden bir adam çıktı, sözü çok manidar. Ben bu sözü çok seviyorum. Adam olabilmek de diyalogla olur. Adamlık karşı tarafın dertlerini dinlemek ile olur, bu bence çok önemli. İş yoğunluğundan bazen bazı diyalogları atlar oluyorsunuz. Buna da çok üzülüyorum açıkçası. Meslek yaşantımızda mutlaka notlar almanız lazım. Mesela ben de not alınmış 25 adet ajanda var. Bu çok ciddi bir bilgi geçmişi demek, ben bunu öğrencilerimize tavsiye ediyorum. Günün değerlendirmesini mutlaka her akşam eve gittiğimizde not almamız lazım. Ben babamdan da aldığım öğüt ile her akşam eve gittiğimde düşünürüm bugünkü maaşımı hak ettin mi diye, maaşını hak etmek demek işini iyi yaptığın anlamına gelir. Bu terbiye ile iş yaptığımız zaman mutlaka iyi bir iş çıkar. Mimar Sinan bu ülkede 365 adet eser bırakmış, bu eserlerin hepsi büyük eserler, hepsi ziyaret edilen eserler. Bir Mimar Sinan, bir Kanuni boşa olunmuyor. Hayatta mutlaka bir tasamız olması lazım. Bu ülke meselesi olabilir, kendi yaşantımızdan olabilir, mutlaka kendimize bir tasa edinmeliyiz. Manen söylemeye çalışıyorum hani derler ya iğneli fıçılarda oturuyoruz çok ciddi bir işimiz var dolayısıyla o tasada olursak çok daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. vli4-12-2013vali-4-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde