03 Mayıs 2024

Görme Engellilere Yürüyüş Yolları Yapılıyor

  • PDF

engl11-12-2013Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’na görme engellilerin kolaylıkla girebilmelerini sağlayabilmeleri amacıyla görme engelli yolu yapıldı.
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Kültür Sarayı'nda ilk olmak üzere şehrimizin belli yerlerinde görme engeliler yolu ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, “Özellikle görme engellilerimiz için yollarına daha rahat bulabilmek için bu çalışma yapılıyor. Kaldı ki Hükümetimiz de bu konuda yeni yasalar da çıkarttı ve bunu zorunlu hale getirdi. Bizde bunu Fatsa’da başlatmış bulunuyoruz. İlk olarak sahildeki kaldırımlarımızla ve Kültür Sarayı’mızda bu çalışmaya başladık. Görme engellilerimizin yollarını rahatlıkla bulabileceği, onların kriterlerine uygun, standartlarına uygun yürüyüş yolları güzergah çizgileri yapıyoruz. Şu anda Kültür Sarayı'nda bu çalışma başladı, Kültür Sarayı’nın önündeki kaldırımlarda bu çalışmalar devam ediyor.” dedi.
“Görme Engellilerimizin Rahat Etmeleri Amacıyla Bu Çalışmalar Yapılıyor”
Kültür Sarayı’ndan sonra şehir merkezindeki kaldırımlarda ve yine kapalı mekanlarımızda ki diğer tesislerimizde bu çalışmalar devam edeceğini ifade eden Başkanımız Anlayan, “Hem açık hem de kapalı mekanlarda bu standardı oturtmaya, yerleştirmeye çalışacağız. Görme engelli vatandaşlarımızın bu mekanlarda daha rahat gezebilmesi yönlerini daha rahat olabilmesi için bu çalışmalar yapılıyor. Ben hayırlı olmasını diliyorum, bütün özürlülerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Tabi ki Allah kimseye özürlü yapmasın, bu bir fiziki özürlülüktür. Herkesin başına gelebilir, her birimizin başına gelebilir. Hepimiz birer özürlü adayıyız aslında. Rabbim cümlesine kolaylık versin, biz de sorumlu olarak onların rahatı adına, bu şehirde rahat yaşamaları adına bundan sonra bu şehirde daha hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde