03 Mayıs 2024

Kar, 1 Milyon Maliyetle Yapılan 3 Kesme Çiçek Serasını Bir Gecede Çökertti

  • PDF

sra25-12-2013Fatsa İlçesine Bağlı Salihli Köyünde 3 ve kesme çiçekçilik serası kar altında kaldı ve yaklaşık 1 milyon liralık yatırım bir gecede harabeye döndü.

Bu yılın Mart ayında fındık bahçelerini keserek kesme çiçekçilik sektörüne başlayan 3 yatırımcı kar yağışından dolayı mağdur olmaları nedeniyle zararlarının afet kapsamına alınarak karşılanması talebinde bulunuyor. Kesme çiçekçilik sektörünü Ordu ilinde geliştirme çabasında olduklarını belirten İsa Falay, “Kesme çiçekçiliğin bu kadar kısa sürede gelişmesi aslında sevindirici. Yatırımcı olarak tek başımıza bizim bu işin üstesinden gelebilmemiz mümkün değil. Kamu idarecilerinin bu işe sahip çıkmaları lazım.” dedi.
“Kar Nedeniyle Seraya Ulaşım Sağlayamadık”

Salihli köyünde 12 bin metrekare fındık bahçesini keserek kesme çiçekçilik sektörüne başladığını belirten İsa Falay, “Bu projeye 2013 yılının Mart ayında başladım. Yaklaşık 5 çeşit ürün diktik, inşaatımız Nisan ayının ortalarında bitti, Mayıs ayının başında ürünlerimizi diktik. Ağustos ayı sonu itibari ile de çiçek kesimine başladık daha sonra Eylül ayının ortalarında gül dikimine başladık. Yaklaşık 20 bin adet gül fidanı diktik. Kış mevsimi dolayısıyla ısıtma yönünden tedbirlerimizi aldık ancak kar yağışının beklediğimizden fazla olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadık. Malzeme konusunda ikmal yapamadık, yaklaşık bir hafta kar nedeniyle yollarımız kapalı kaldı dolayısı ile seralar çökerek ciddi manada hasar oluştu. Yetkililerden beklentimiz çiçek sektörünün Ordu’da gelişmesini sağlamaları. Yetkililer bize destek vermesi gerekir. Afet kapsamına hangi hallerde alınır teknik manada onu bilemeyiz ama bizim köyümüzde 3 tane ayrı kesme çiçek serası var. Diğer seracı arkadaşlarımızın durumu da aynı, onlar da kar yağışından mağdur oldular.” dedi.
“Köyümüzü Çiçek Vadisi Yapmak İstiyoruz”

İstanbul’da turizmcilik sektöründe uğraşırken köye geldiğini ve kesme çiçekçilik sektörüne başladığını ifade eden Falay, “Köyümüzü çiçek vadisi yapmak istiyorduk, aklımızda bu düşünce vardı. Kesme çiçekçiliğin bu kadar kısa sürede gelişmesi aslında sevindirici. Ordu’da 100 bin metrekarelik alan çiçek seracılığını yakalarsak dışarıya ürün satmamız da kolay olacak. Ben dünyanın en büyük çiçek serası fuarı olan hollanda fuarına bile gittim takip ediyorum. Bu iş aslında karlı bir iş. Kamu idarecilerinin bu işe sahip çıkmaları lazım. Yatırımcı olarak tek başımıza bizim bu işin üstesinden gelebilmemiz mümkün değil.

“Yatırımımız Çabamız Bir Anda Heba Oldu”

Salihli köyünde çiçek serası bulunanlardan birisi olan hacı acar ise ekim ayında çiçek seracılığına başladığını ifade ederek, “kar nedeniyle buraya ulaşımı sağlayamadık belediyelerden yol açmak için kepçeler istedik ama gelmediler. Yatırımınız çabamız bir anda ne varsa heba oldu” diye konuştu.sera25-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde