03 Mayıs 2024

“Para Pul Değil, Köprümüzü İstiyoruz”

  • PDF

kopru25-12-2013Çamaş ilçesi Hisarbeyi köyü sakinleri yıkılan asma köprünün bir an önce onarılmasını istiyor.

Köprü ayaklarının yapılan HES’lerden dolayı zarar gördüğünü iddia eden köy halkı; geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı nedeniyle köprünün tamamen yıkıldığını belirterek; “biz kimseden para pul istemiyoruz, sadece köprümüzün onarılmasını istiyoruz” dediler.

Üst düzey merciilere başvurmalarına rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini ifade eden köy sakinleri; “Çocuklarımız 1 haftadan bu yana köprü yıkık olduğu için okula gidemiyorlar. Çamaş kaymakamına gidip sorunumuzu bildirdik. Kaymakam bey ise muhtarınıza gidin, sizin sorununuzu o çözebilir. Şuanda siyaset dönemi, Muhtarınız siyasilere başvuracak ve köprünüzü yaptıracak” dedi.

Gazetemizi ziyaret eden Hisarbey Köyü sakinleri: “Biz buradan soruyoruz; bizim çocuklarımız köprünün yapılıp okula gidebilmeleri için siyaseti mi bekleyecekler?“ şeklinde konuştular.

Köprünün gece vakti yıkıldığını söyleyen vatandaşlar; “ Allahtan köprünün yıkıldığı vakit üzerinde kimse yoktu. Şuanda bir hastamız, bir yaralımız olsa ambulans kapıya gelemez. Yollarımızının akibeti çok berbat, diz boyu çamur ve bozuk. Çocuklar okula normal yoldan yüremeye kalksalar 5 km mesafe var. Şimdilik geçici servis verdiler fakat bu nereye kadar çözüm olabilir. Zaten yollar bozuk olduğu için servis inemiyor. Biz köprünün bir an önce yapımasını istiyoruz” dediler.

Çamaş Kaymakamlığına 2,3 kez başvurmalarına rağmen sorunun çözülmediğini iddia eden vatandaşlar; “Kaymakam bey geçmişte o köprüyü kendi imkanınızla nasıl yaptıysanız şimdide öyle yapın diyor. 20 – 25 kişi için bu köprü yapılırmı diyor. Biz insan değilmiyiz?. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?. Bu yola başkoyduk. Gerekirse Başbakana kadar gideceğiz. Çocuklar okula gidemedikleri için sınavlarına giremediler ve ağlıyorlar. Bizim isteğimiz köprünün bir an önce yapılıp, çocuklarımızın okula rahatça gidebilmelerinin sağlanmasıdır. Biz kimseden para pul istemiyoruz. Biz köprümüzü istiyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” şeklinde konuşup sorunlarını ifade ettiler.kopr25-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde