27 Nisan 2024

Fatsa’nın İlk Bay Bayan Kuaförü Açıldı

  • PDF

kuafor

Türkiye’nin birçok yerinde bulunan Bay-Bayan kuaför salonlarından biri de Fatsa’da hizmete açıldı. Açılış Kurdelesini Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe kesti.

Fatsa’da bir ilki gerçekleştiren kuaför Mahmut Er, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Er: “Korgan’lıyım 4 yıldır Batum’da yaşıyorum ve orada da kuaför salonum var kuaför işletmeciliği yapıyorum. Yıllardan beri düşündüğüm tek şey kendi memleketimde bay-bayan salon açıp kendi insanlarımıza da hizmet vermekti ve sonunda isteğim gerçekleştirdim. Türkiye’de yeterli derecede bayan kuaförü arkadaşımız yok tabi ki bayan kuaförlüğü yapan kuaförümüz çok ama erkek kuaförü olarak bayan kuaförlüğü yapan çok az kişi var. Biz Karadeniz’de bu işi yapmak için Fatsa’yı tercih ettik başarılı olacağımızı da umuyorum. Amacımız kalıcı olmak genel anlamda tüm herkese hizmet sunmak istiyoruz. Tabi ki bayan çalışanlarımızın traşı nasıl yaptığını merak edip gelenler olacaktır bu bizim için avantaj diyebiliriz. Erkeklere manikür, pedikür, cilt bakımı gibi hizmetleri de sunuyoruz aynı şekilde de bayan bölümümüzde de bu hizmetleri bayan arkadaşlarımıza da sunuyoruz. Kuaförümüzün bayan bölümünde saç bakımı, saç tasarımlarının yanında Fatsa’da olmayan saç ekleme yani kaynak saç yapıyoruz tabi ki kelleri buna dâhil edemiyoruz ama kısa saçlara özel saçı uzatarak değişik bir hava kazandırabiliyoruz. Yaklaşık olarak 3 hafta oldu kuaför açılalı şu ana kadar bayanlar daha çok ilgi gösterdi acaba Fatsa’da bayan nüfus daha mı fazla diye düşünmeye başladık. Her ne kadar erkek berberimiz bayanda olsa henüz büyük bir ilgi yakalayamadık. Bayan arkadaşlar açısından sıcaklığı daha çabuk yakaladığımıza inanıyoruz bayanlar herhalde erkeklere göre daha duyarlı ve kendine daha çok özen gösteriyorlar. Bizim erkeklerimiz demek ki kendilerine fazla özen göstermiyorlar. Bayan tarafından traş edilmek erkekleri tedirgin ediyor olabilir. Ama bayan arkadaşımızı Batum’da herkes tanır ve işini profesyonel olarak yapıyor” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe de: “Fatsa’da ve Karadeniz’de bir ilk bayan berberlerin erkeklere hizmet vermesi, bayanlara da erkek kuaförlerin hizmet vermesi değişik bir hizmet diyebiliriz. Fatsa’mız ve sizler için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Kuaför çalışanlarından Miranda Karchava da: “36 yaşındayım ve 10 yıldır erkek kuaförlüğü yapıyorum. Bu mesleğe önce Moskova’da başladım sonra Batum’da devam ettim orada zaten erkekleri bayanlar traş ediyor. Çünkü bu kültür oralarda erkeklere ait değildir. 4 yıldır Mahmut beyle birlikte Batum’da çalıştım. Erkekler bir bayan tarafından traş edilmekten korkmasınlar elim çok hafiftir. Sonuçta ben bu işi profesyonel olarak yapıyorum ve özellikle Gürcistan’da bunun eğitimini aldık belgelerim var zaten olmasa bu işi yapamazdım. Korkacak hiçbir şey yok gönül rahatlığı içerisinde tüm beyler gelip traş olabilirler. İşim bu olduğu için Türkiye’ye geldim ekonomik olarak Gürcistan’la aynı dengede kazanç sağlıyor. Ama Gürcistan’da erkekler genelde evinde traş oldukları için Türkiye’ye oranla talep az oluyor. Bunun için bu işi Türkiye’de yapmayı tercih ettik. Türkiye’den de çok memnunuz Fatsa çok güzel bir yer dışarıdan farklı bir izlenim yaratabilir ama böyle olmadığını içine gelince görmek mümkün Fatsa’yı çok beğendim” dedi.

kuaforr

kuaforrr

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde