04 Mayıs 2024

Kaldırımlar araçlar için mi? Yayalar için mi?

  • PDF

araba31-12-2013Son yıllarda araç sayısının artmasıyla birlikte ilçemizde otopark sorunu boy göstermeye devam ederken; kaldırımlara park edilen araçlardan dolayı yayalar kaldırımları kullanamaz oldu.

“Kaldırımlar yayalar için mi? yoksa araçlar için mi yapılmakta?” sorusunu gündeme getiren vatandaşlar, belediyenin bu olumsuzluğu görmemesini ağır bir dille eleştiriyor.

Fatsa’da ki şehir içi oto park sorunu, her ne kadar yeni otoparklar yapılsa da araç sahiplerinin duyarsızlığı ve yetkililerin ilgisizliği sebebiyle çözüme kavuştululamamış olsa da, bir çok mahallede kaldırımlara park etmiş şekilde görüntülediğimiz araçlar, acaba denetim yetersizliği mi var sorusunu akıllara getiriyor. Hemen hemen her mahallede ve her caddede yaşanan kaldırıma park hali, yayaları çılgına çevirmiş durumda.

Vatandaşlar kaldırımlara park edilmiş araçlardan hayıflanırken; “ Şehir içinde yürürken kaldırımları kullanamaz hale geldik, araçlar sıra sıra kaldırımları işgal etmiş durumda, bu park edilmiş araçları denetlemek belediyenin görevi değil mi?, neden belediye’nin yetkili merciileri bu araçların kaldırımlara park edilmesine izin veriyor. Biz vatandaşlar ve esnaf olarak bu durumdan rahatsızız. Yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını talep ediyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.arba31-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde