03 Mayıs 2024

Çatalpınar Halkı Yeni Ambulans İstiyor “Yeni Ambulans Bizim De Hakkımız”

  • PDF

adl22-1-2014Haber : Adil İşnel

Çatalpınar İlçesi 1 no’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na ait 2004 model ambulans 2007 yılında ilçeye kurulan 112 istasyonu ile aktif olarak kullanılmaya başlandı ve 9 yaşını tamamladı.

Halen ilçede 112 istasyonunda aktif olarak kullanılmakta olan ambulans 9 yıl boyunca 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vererek, olumsuz hava ve yol şartlarında hastalara halen hizmet vermeye devam ediyor fakat hastalar şikâyetçi.

Birçok hasta ve hasta yakını ambulansın eski olmasını ve hastalarının sağlıklı şekilde hastanelere sevki sırasında ambulanstan kaynaklı sorunlar yaşadığını dile getiriyor.

“İlçemize Yakışmıyor”

Vatandaşlar ise birçok ilçedeki ambulanslar yenilenirken neden ilçemizdeki ambulans yenilenmiyor diyerek hemen hemen her gün diğer ilçelerin ambulanslarını gerek televizyonda gerekse yolda ya da hastanelerde görüyoruz ve hepsi yeni ambulanslar. İlçemizde bulanan ambulans ise 9 yaşını tamamlamış, tepe lambaları ve tıbbi donanımı eksik bir şekilde hizmet vermeye çalışıyor. İlçemize hizmet veren bir ambulansın eski ve yetersiz olması ilçemize yakışmamaktadır diyerek değiştirilmesini istiyor.

“Yetkililere Sesleniyoruz”

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 710 ambulans dağıtacak olması haberlerinin yayınlanmasının ardından ise ilçedeki ambulansının yenilenebileceği ihtimalini doğuruyor, fakat ilçede hizmetleri isteme ve takibi konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Genel olarak hizmetleri en son alan ilçelerden olan Çatalpınar ambulans konusunda da geri kalmak istemiyor. Bazı vatandaşlar ise İlçenin arazi ve hava şartlarına uygun ambulansın gerekli olduğunu belirterek bu konuda başta ilçedeki siyasi yöneticileri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları duyarlı olmaya davet diyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde