03 Mayıs 2024

“Yaşanan zamları vatandaşa yansıtmamaya çalışıyoruz”

  • PDF

bahr12-2-2014Son zamanlarda yaşanan mevsimsel değişimler ve kuraklık baharat fiyatlarının zamlanmasına sebeb oldu.

Baharat ve bitkisel ürünlerin satışa sunulduğu aşçı baharat sahibi Ekrem Şahin; “mevsimsel kuralık ve döviz kurlarında ki yükseliş baharat ürünlerinin de zamlanmasına sebebiyet verdi fakat biz bu zamları ürünlerimize mümkün olduğunca yansıtmamaya çalışıyoruz” dedi.

Gazetemize yaptığı açıklamada Ekrem Şahin: “Baharat ve benzeri ürünlerde zamlanma olmuş olabilir ama biz bu zammı fiyatlarımıza yansıtmadık . Basit zamları fiyatlara yansıtmanın bir anlamı yok. Çünkü vatandaşın alım gücünü hesap etmek zorundayız. Mümkün olduğu kadar az zam, mümkünse hiç zam yapmama gayreti içerisindeyiz. Gerçekten belirli biz zam uygulamak zorunda kalmadıktan sonra zam uygulamayız, öyle bir politikamız yok. Dolar ve döviz kurlarındaki oynamalar neticesinde doğal olarak fiyatlarda da bir oynama söz konusu oluyor. Ama biz bunu vatandaşa hissettirmeden, elimizde bulunan ürünlere işletmeden atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İşyeri bünyesinde doğal bitkisel ürünlerin satışınında yapıldığını ifade eden Şahin;: “Kış aylarında bitkisel ürünlere rağbet çok fazla oluyor. Özellikle vatandaşlar ıhlamur, kuşburnu, zencefil gibi; nezleye, gribe iyi gelebilecek bitkisel ürünleri tercih ediyor. Ayrıyetten bünyemizde bitki özlü kremler , bitkisel şampuanlar hiç bir şekilde kimyasal madde içermeyen ürünler de mevcut. Bitkisel ürünlere talep oldukça iyi. İnsanlar kimyasal ürünlerden çok bitkisel ürünlere önem vermeye başladı. Daha doğal şeyler kullanmaya özen gösteriyorlar. Kış aylarında ise kuruyan ciltler için yine kimyasal kremlerimiz oldukça tercih ediliyor. Soğuk algınlığı için ıhlamur , ekinezya çayı, kuşburnunu da özellikle tavsiye ediyoruz. Bu saydığım bitkiler soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın c vitamini takviyesini yapabilecekleri ürünlerin başında gelir” şeklinde konuştu.bhr12-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde