27 Nisan 2024

Azer Yaran mezarı başında anıldı

  • PDF

azer 640x480

Eğitim Sen Fatsa Temsilciliği Azer Yaran’ı mezarı başında andı.

Eğitim Sen tarafından organize edilen anma programına Azer Yaran’ın dostları, yöremizin şairleri ve çok sayıda Eğitim Sen’li öğretmenle arkadaşı anmaya katıldı.

Eğitim Sen Temsilciliği’nde yapılan anma programından önce saat 15.30’da ilçe merkezinde buluşan grup Fatsa Bolaman beldesi Korucuk Köyünde bulunan Azer Yaran’ıın mezarı ziyaret edildi. Ziyarete Eğitim Sen yöneticileri, üyeleri ve Azer Yaran’ın dostları; mezar başında birer konuşma yaptılar.

Ordulu şair Gökhan Akçiçek, Azer Yaran’ın yaşamöyküsünü kitap haline getirdiğini ve çok yakında Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanacağını söyleyerek ayrıca Ordu’da yapılacak olan ve dünyaca ünlü şairlerin tanıtılacağı “Şair Evi”nin bir bölümünü de Azer Yaran’a ayıracaklarını söyledi. Ayrıca Azer Yaran’ın şiirlerinin öneminden bahsetti. Birçok kişinin Azer Yaran’la ilgili anılarını paylaştığı anmanın ilk bölümü mezarı başında tamamlandıktan sonra katılımcılar oradan topluca Eğitim Sen Fatsa Temsilciliğine geldi.

Azer Yaran’ın kardeşleri ve yakınlarının da katıldığı anma programına ev sahipliği Yapan Eğitim Sen Fatsa Temsilciliği Başkanı Nuray BAŞ, “Aslında Azer Yaran’ın ölüm yıl dönümünün 2 Ekim olduğunu ancak 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü nedeniyle iki etkinliği birleştirdiklerini bunu da bilerek yaptıklarını söyledi. Nuray Baş,”Azer Yaran’ı bizler Eğitim Sen’de tanıdıklarını, Eğitim Sen’e geldiği zamanlarda çok hoş sohbetler yaptığını ve adete bir öğretmen gibi oradaki arkadaşlarını aydınlattığını belirterek Azer Yaran’ı saygı ve sevgiyle andıklarını belirtti.

Slayt gösterileri ve Azer Yaran şiirleri okunarak anma programı devam etti.

azerr 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde