27 Nisan 2024

Şehit Babası Bağdatlı: “Şehitlerimize Bin Çeşme Feda Olsun”

  • PDF

sehit ces 640x425

İlçemiz Bolaman beldesinde şehit babası Şükrü Bağdatlı, kendi oğlu ile birlikte 3 şehidin bulunduğu köy mezarlığına üzerinde resimleri olan çeşme yaptırdı.

16 Mart 2012 tarihinde Afganistan’ın Kabil kentinde düşen askeri helikopterde şehit olan Binbaşı Şükür Bağdatlı’nın şehit mezarının bulunduğu Bolaman beldesi Güvercinlik Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına ailesi tarafından bir çeşme yaptırıldı. Şehit babası eski muhtar Şükrü Bağdatlı, çeşmeyi şehit oğlunun mezarının hemen yanına değil, diğer 2 şehit mezarına yakın bir yere yaptırdı. Çeşmenin üzerinde 3 şehidin de fotoğrafı bulunuyor.

Şehit babası eski muhtar Şükrü Bağdatlı, oğlunun şehit olmasından bir müddet sonra çeşmeyi yapmaya karar verdiğini belirterek, “Sağ olsun Bolaman Belediyemiz de bizlere destek oldu. Bizim acımız çok büyük. Şehitlerimizin duası bizlerin acısını dindirir inşallah. Onlara bir çeşme değil bin çeşme feda olsun” dedi.

“Amel Defterleri Kapanmaz”

Şehit mezarını ziyaret eden Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz ise çeşmenin çok güzel olduğunu belirterek, “İnşallah bu çeşmeden su içen her canlı sadece insandan bahsetmiyorum insanlar içecek, kuşlar içecek belki, yoldan geçecek başka hayvanlar içecek, mezarlığa dua okumak için gelenler burada abdest alacaklar en önemlisi herkes dua edecek. Sadaka-i cariye diyoruz biz bunlara. Bunu yapan kişilerin amel defterleri kapanmaz öldükten sonra da herkes ondan istifade ettiği müddetçe o hayrı yapanların defterlerine sevap olarak yazılır. Şükrü kardeşimizi, muhtarımızı da tebrik ediyorum böyle bir hayra vesile olmuş. Güzel bir çeşme yaptırmış. Allah hayırlarını kabul etsin amel defteri kapanmayanlardan eylesin” diye konuştu.

sehit cesme 319x480

Son Güncelleme: Çarşamba, 10 Ekim 2012 07:59

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde