27 Nisan 2024

ATALARININ TOPRAKLARINDA PEDAL ÇEVİRİRKEN FATSA’DAN GEÇTİ

  • PDF

yunan 640x4801922 yılında Lozan Anlaşması kapsamında Trabzon’dan Rusya’ya, oradan da Yunanistan’a göç etmiş bir ailenin torunu olan Vasilis Kariofillidis Atina-Trabzon arasında pedal çeviriyor.

Bisikletiyle 10 Eylülde Atina’dan yola çıkan ve 5 ekimde Trabzon’a ulaşan Kariofillidis, geriye dönüş için 12 Ekimde Trabzon’dan tekrar yola çıkmış ve konaklamak için Fatsa’yı seçmiş.

Akşam saatlerinde Fatsa’ya ulaşan Vasilis Kariofillidis, Haznedaroğlu Restoran’da yemek yedikten sonra geceyi öğretmenevinde geçirdi.

Atina-İstanbul-Adapazarı-Merzifon-Amasya-Samsun ve sahil yoluyla Trabzon’a ulaştıktan sonra dönüş için Samsun-Sinop-Karabük-Zonguldak güzergahını seçtiğini belirten Vasilis Kariofillidis,”Bir kitapta ailemden birinin adını gördüm. Oradan hareketle bir akrabamıbulabilir miyim umuduyla yola çıktım.Türkiye’de çok büyük ilgi gördüm. Zaten aramızda paylaşamayacağımız bir sorun da yoktur. Bizi bu şekilde birbirimizden soğutan politikacılardır. Okullarda okutulan tarih derslerinde anlatılanların gerçek olaylar olmadığını biliyorum. Buraya gelip bu ilgiyi de gördükten sonra bunu çok daha iyi anladım. Her ülke, vatandaşlarına kendi işlerine geldiği gibi anlatıyor tarihi. Ben bunun için bu yolculuğu gerçekleştirdim ve tıpkı düşündüğüm gibi anlatılanların doğru olmadığını gördüm. Kısacası her iki halk arasında herhangi bir sorunun olmadığını, ülkelerin politikalarının böyle bir durum yarattığını gözlerimle görmüş oldum.”dedi.

Atina’ya varınca yolculuğuyla ilgili bir basın açıklaması yapacağını söyleyen Kariofillidis; dedesine verdiği sözü tutmak için bu yolculuğu gerçekleştirdiğini ve 4 bin 500 kilometre yolu bisikletiyle kat edip Trabzon’a ulaştığını, bununla da Türk-Yunan dostluğuna bir katkı sağlamaya amaçladığını söyledi.

yuna 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde