27 Nisan 2024

Fatsa’da Kurban Bayramı

  • PDF

kurbann 640x428
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte, bayram namazının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmek için kurban kesim yerlerine giderken, yine her yıl ki manzara tekrarlandı.
Çocuklar korku dolu gözler ile kurban kesimlerini izlerken, kasaplarda sahte kasaplardan yakındı. Önceden belirlenen kurban kesim alanlarında çok sayıda vatandaş kurbanını kestirirken, işinde uzmanlaşmış olan kasaplar, acemi kasapların hayvanlara işkence çektirdiğini ileri sürdü.
Kasaplar, “Herkesin kendi mesleğini yapmasını gerekiyor. Bu sistemle biz de mağdur oluyoruz. Kasaplık mesleğini bilenlerin yapması lazım. Bu işin de kursu var, bu işi öğrendikten sonra yapmak gerekiyor. Kurban kesmenin formülü yoktur. Bu bir meslektir. İşi bilen kasap, hayvanın ayaklarını bağlamadan, hayvana eziyet çektirmeden kesebilir. Etin sağlığı açısından işi bilene kurbanı kestirmek lazım” dediler.

Vatandaşlar da genel olarak kesimlerden memnun kaldıklarını belirterek: “Önceye göre kasaplarımız artık çok daha profesyonel. Yıllar önce yaşadığımız kötü manzaralar artık meydana gelmiyor. Kurbanlıklar işkence çekmiyor. Sahte kasaplar zaten kendilerini belli ediyorlar. Kurban kesecek vatandaşların kasap seçiminde çok dikkatli olması gerekiyor” dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde