27 Nisan 2024

Artık Onların da Direksiyonu Var

  • PDF

Lombardin 640x480

İlçemizde Sanayi sitesindeki ustalar, lombardin kazalarını önlemek için yapmış oldukları düzenekle kaza riskini azalttıklarını belirttiler.

Yunus Akbaş ve Zekeriya Akbaş’ın ortaklaşa yapmış olduğu direksiyon sistemi lombardinı kullananlardan tam not aldı.

Eskiden lombardinlerde belden kırma olan direksiyon sisteminde yeni düzenekle tas başlıklar takılarak kaza riskini azaltma adına direksiyon çevrilince sadece lastikler dönüyor gövde dönmüyordu.

Yeni sistemle ilgili bilgiler veren Yunus Arbaş: “Lastikler geniş tutup devrilme riskini azaltan ve gövde değil sadece direksiyon çevrildiğinde lastiklerin döndüğü bir sistemi kendi çalışmalarımız neticesinde yaptık. Traktörün ufağı gibi lombardini yapmış olduk. Fabrikadan çıkan lombardine bu sistemi şu an için kendi iş yerimizde biz takıyoruz. Bu sistemi 1 yıl önce düşündük ve bir çok çalışma yaptık. Bu çalışmalar neticesinde de bu sistemi oluşturduk. Traktörlerden esinlendik, plan ve proje çizerek patentini alarak bu uygulamayı lombardinler de uygulamaya başladık. İsteyen lombardin sahipleri gelip buradaki örnek aracı görüp kullanabilirler. Kaza riskini azaltan bir sistemi oluşturduk” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde