27 Nisan 2024

Sağır Ve Dilsiz Çiftin Mutlu Günü

  • PDF

sagir 640x425

Ordu’nun Fatsa ilçesinde sağır ve dilsiz çift, düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Sağır ve dilsiz Hasan Dilek, çocukluktan tanıdığı Samsun Atakumlu Hanife Tığ’ı internetten bulup evlenme teklifi yaptı. Ailelerin tanışmasıyla Hasan ve Hanife çifti evlenmeye karar verdi. Damat Hasan Dilek, Hanife Tığ’ı Samsun İşitme Engelliler Okulu’nda çok küçük yaşta tanıdığını söyledi. Sağır ve dilsiz Hasan ve Hanife Dilek’in düğün törenleri Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti. Düğün töreni başlamadan önce damat Hasan Dilek, ağabeyinin yardımıyla basın mensuplarına Hanife ile nasıl tanıştığını anlattı. Sağır ve dilsiz ağabeyinin işaretlerle anlattıklarını çeviren Adem Dilek, “Ağabeyim okuldayken küçüklük fotoğrafından Hanife’yi görmüş. Hanife’yi internette sosyal paylaşım sitesi facebook’ta çok aramış. Hanife’yi bulunca bana ‘benim sevdiğim bir kız var’ dedi. Ben de aileme bahsettim ve iş düğüne kadar geldi. Çok mutlu olduklarını söylüyor” dedi.

Konuşamamalarına ve kulaklarının duymamasına rağmen müzisyenler eşliğinde çalınan ve söylenen müziğe çok iyi ayak uyduran Hasan ve Hanife Dilek çifti gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendikten sonra düğün törenlerini sonlandırdılar.

Sağır ve dilsiz çift Hasan ile Hanife’yi Fatsa’daki sağır ve dilsiz arkadaşları yalnız bırakmadılar. Tüm sağır ve dilsiz arkadaşların hep birlikte müzik sesini duymamalarını rağmen oyun oynamaları ilginç görüntüler oluşturdu.

sagirr 640x425

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde