27 Nisan 2024

Pazarcılar Kıyafet Serbestliğinden Memnun

  • PDF

kemalcatalkaya 640x428

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013’te yürürlüğe girecek olan kıyafet serbestliği yönetmeliğine birçok çevreden tepki gelirken, pazarcı esnafı ise durumu memnuniyetle karşıladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatsa Pazarcuılar Derneği Başkanı Kemal Çatalkaya: “üniforma döneminde insanlar hem üniformaların pahalı olduğundan hem de sürekli değişmesinden şikayet ediyorlardı. Ancak şimdi vatandaş da eminim ki rahatlayacaktır” dedi.

Çatalkaya: “Vatandaşlar pazarda üniforma bulamayınca mağazalardan almak zorunda kalıyorlardı. 100 kilo fındığını neredeyse üniformaya yatırıyordu. Ancak şimdi durum değişti. Kıyafet serbestliği insanları giyim olarak tekrar pazara yöneltecek gibi görünüyor. Pazarda kıyafetler mağazalara oranla çok daha ucuza satılıyor. Dolayısıyla vatandaş çocuğuna zaten aldığı kuyafeti bu sefer okul için de alacak. Bu da vatandaşı pazara yöneltecek. Mağazalardan pahalı kıyafet almak istemeyen vatandaşlar pazardan alışveriş yapacak. Hem formaya verdiği parayla çeşit çeşit kıyafet alabilecek, hem de pazarcı esnafının yüzünü güldürecek” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde