02 Mayıs 2024

FATSADER’den Piri Baba Türbesi Ziyaret Gezisi

  • PDF

piribabaa

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği(FATSADER) tarafından Piri Baba Türbesi ziyareti ve Amasya gezisi yaptı. Geziye dernek yönetimi ile 14 kişi katıldı.

Gezi hakkında gazetemize açıklama yapan Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği yönetim kurulu başkanı Alirıza Güvenkaya; Alevi-Bektaşi inancında türbe ziyaretlerinin ayrı bir yeri vardır.

Bu türbelerde yatan evliya’ların yüzü suyu hürmetine Cenabı Allah’a dua eder ve niyazda bulunuruz. Bizde dernek olarak bu tür ziyaretleri önemsiyor, buralarda yatan geçmişte yaşayan rehberlerimizi ziyaret ederek, onları daha yakından tanıma, onların yaşantısını örnek alma, bizlere bıraktıkları Hak, Muhammed, Ali yoluna daha iyi bir hizmet nasıl edebiliriz diye bu organizeleri gerçekleştiriyoruz.

Piri Baba Hazretleri’nin türbesi yörenin önemli ziyaretgahlarındandır. Piri Baba Hoca Ahmed Yesevî’nin izniyle Anadolu’ya gelmiş Merzifon’a yerleşerek, Allah aşkı ile deli divane olmuş bir velî olduğunu belirttikten Güvenkaya, Pîri Baba’nın bir çok menkıbesinin olduğunu belirtti.

Ayrıca Evliya Çelebi, Pîri Baba dergâhından söz ederken de dergâhın büyük kubbelerle süslü olduğunu ve buranın aşevi ve derviş hücreleriyle donatılmış olduğunu, burada her gece iki yüz insanın konakladığını ve Pîri Baba’nın başı açık iki yüz dervişinin bulunduğunu yazmaktadır.

Başkan Güvenkaya dernek olarak üyelerimizin bilgilendirici, ufuk aktivitelere devam edeceklerini belirtti.

Gezi Heyeti Piri Baba türbesinin ziyaretinin yanında Merzifon’un tarihi ve kültürel yerlerinide gezerek geziyi tamamladılar.

piribaba

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde