02 Mayıs 2024

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği Kahvaltıda Gazetecilerle Buluştu

  • PDF

Kurulalı daha bir yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen yaptığı faaliyetlerle adından sıkça bahsettiren Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği(FATSADER), Cumartesi sabah Kahvaltısında ilçemizde görev yapan basın mensupları ile dernek merkezde bir araya geldi.

Fatımatü’z Zehra Alevi Bektaşi Derneği yönetim kurulunun hazır bulunduğu kahvaltıda dernek yönetim kurulu başkanı Alirıza Güvenkaya yaptığı konuşmasında ilçemizdeki basınımızla hem tanışma, hem derneğimizle basın arasında bir sinerji oluşturma, diğer taraftan 10 Ocak çalışan gazeteciler gününün de yaklaşması münasebetiyle bu sabah kahvaltısında sizlerle bir araya gelmek istedik. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiğinizden dolayı yönetim kurulumuz adına hepinize teşekkür ederim.

Başkan Güvenkaya; Fatsa basını olarak derneğimizin kuruluşundan itibaren her zaman yanımızda oldunuz. Faaliyetlerimizde bizim adeta sesimiz, soluğumuz oldunuz bu bağlamda sizlere minnettarız. Kısaca derneğimizden bahsedecek olursak Sizlerinde bildiği üzere Derneğimiz bir yıl önce Alevi-Bektaşiler başta olmak üzere, tüm dünya insanlarını kucaklayıp, dünya barışına katkıda bulunmak ve insanları dil, din, ırk, mezhep gibi farklılıklarını bir kültür zenginliği görüp sevmek ve sevgiyi aşılamak. Alevi-Bektaşi kültürünü kendi öz kaynaklarından inceleyip, araştırarak yaşatmaya çalışmak, eğitim, kültür, sanat, yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek amacıyla ilçemizde kurulmuştur.

Bu bağlamda; şimdiye kadar Ehlibeyt Sevgisi, Matem-i Muharrem, Örnek Anne Hz.Fatıma Anamız konularında konferanslar gerçekleştirdik. Hak,Muhammet, Ali yolunu bilinçli bir şekilde yaşatmaktır.

Yine dernek olarak geziler tertip ediyoruz. Bu gezilerdeki amacımız ise; Hak, Muhammed, Ali yoluna hizmet etmiş, hala himmetleri devam eden zatları yakından tanıma, onların yaşantılarını kendimize örnek edinmek amacıyla Anadolu’nun ser çeşmesi Hünkar Hacı Bektaşi Veli hazretlerine bir gezimiz oldu, akabinde yine Merzifon’da bulunan Piri Baba türbesine ziyaret gezileri gerçekleştirdik.

Yine üyelerimize yönelik derneğimiz Ali Aba Sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Derneğimizin kuruluş gayesine uygun faaliyetlerimiz 2013 yılında da bu yönde devam edecektir dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde