02 Mayıs 2024

Fatsa Ataürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesin’den Örnek Bir Davranış Daha

  • PDF

denggDanışmanlığını İngilizce öğretmeni Zerrin ÇAM’ın yürüttüğü Fatsa Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kızılay Kulübü; okul öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluşlardan topladıkları gıda ve giysileri paketler halinde ihtiyaç sahibi aile ve kişilere dağıttılar.

Türk eğitim ve öğretim camiasının göz bebeklerinden; denizciliği Türk’ün büyük mili ülküsü olarak algılayan, vatan sathında 50 kadar Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi faaliyette olup, bunlardan 1 tanesi de “Fatsa Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi” adıyla ilçemizde eğitim - öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 1994 yılından beri ilçemizde hizmet veren, hemen hemen yurdun her yerinden öğrencisi bulunan okulumuz bu güne kadar yaklaşık 1200 öğrenci mezun etmiştir. Mezun olan öğrencilerin önemli bir kısmı fakültelerde eğitim ve öğretimin sürdürdükten sonra, diğerleri de direk olarak ulusal ve uluslar arası faaliyette bulunan gemilerde görev alıp çalışmaktadırlar. Bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerden kendi özel nedenleri dışında boşta kalan mezun öğrenci yoktur. Okulumuzun bu günlere gelmesinde eski müdürlerimiz, Erol YEREBESMAZ, Abdullah ÖZKAN, Sedat BİLGİLİ’nin de büyük katkı ve emekleri vardır.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında okul müdürü Ömer YAHŞİ, Müdür Yardımcıları Mehmet Letif BAYRAM, Hasan BİBEROĞLU, Ekrem CİNOĞLU, Fahrettin YENİKÖY ve Ufuk BAYRAKTAR’ ın idaresinde eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuzun; T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Gene Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen izleme ve değerlendirme faaliyetleri sonun da 28 ayrı dalda “YETERLİLİK” almış, başarılı örnek bir okuldur. 11/B sınıfı öğrencilerinden; Aylin ERDEM, Safa Nurettin YILMAZ, Ecem YILMAZ ile 11/C sınıfı öğrencilerinden Ferkan Şerif KAPICI’ dan teşekkül eden Fatsa Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kızılay Kulübü öğrencileri; okul ecza dolaplarının yenilenmesi, mavi kapak ve pil toplama kampanyalarından sonra, Ocak ayı faaliyeti olarak da okul içi ve okul dışından topladıkları maddi yardımlarla muhtaç ve dar gelirli 18 aileye gıda ve giysi yardımında bulunmuşlardır.

            Bizde Fatsa Yeni Haber Gazetesi olarak; gerek eğitim ve öğretim bakımından, gerekse sosyal aktivite bakımından başarılı çalışmaları olan okulumuz idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde