29 Nisan 2024

Sarmaşık Köyünde Neler Oluyor

  • PDF

yangin-24-4-2013Fatsa’nın Ilıca Belediye si Sarmaşık köyünde Hamide Güleç’e ait ev yandı.

Hamide Güleç’in 40 yıl önce vatandaşlarının yardımı ile yapmış olduğu ev yandı ve geriye sadece külleri kaldı. Evin neden, nasıl yandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken Güleç ailesi ve köy sakinleri kundaklama olabileceğini iddia etti. Bu olaydan sonra Sarmaşık köyünde herkes gölgesinden bile korkar oldu. Son haftalarda yaşanan yangın ve taşlama olayları bu yöndeki söylentileri köy halkını sokağa çıkamaz hale getirdi. Geçtiğimiz hafta Güleç ailesinin başına gelenler köy halkını tedirgin etti.

40 Yıllık Emeği Kül Oldu

Yaşlı gözlerle 40 yıllık emeğim gitti diyen Anne Hamide Güleç” Ben nice emeklerle ve yardımlarla bu evimi yaptım. Kimseye hiçbir zararım dokunmamıştır, kimseye kin beslememişimdir. Benim evimi yaktılar başkalarının da evi yanmasın yetkililer bu işe el atsın” dedi.

Geceleri Evler Taşlanıyor

Köyde daha öncede geceleri evlerin taşlandığını söyleyen komşular Ömer Güleç ise “2007 yılında yine aynı köyde bir samanlık yangında kül olmuş köyde büyük baş hayvanlarda kaybolmuştur” dedi. Olaylarla ilgili olarak köy halkı tedirgin olurken olayı güvenlik kuvvetlerine bildirdiklerini belirten köy sakinleri artık köyde geceleri elimizde silahlarla nöbet tutuyoruz, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz ve nereden ne geleceğini bilemiyoruz şeklinde konuştular.

Sarmaşık köyü Muhtarı Adnan Can’da yaptığı açıklamada “Bu tür olaylar daha öncelerden de oluyordu. Evler taşlanıyor hayvanlar kayboluyordu. Tam olarak bizde anlam verebilmiş değiliz. Konu ile alakalı Güvenlik Güçleri araştırma başlattı sonuçlarını bekliyoruz” dedi. Şahsüver ÇITIRyangin24-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde