29 Nisan 2024

Esrarengiz Kabristanlık. Ne Yatanı Belli Ne De Tarihi

  • PDF

kabristan1-5-2013Bolaman beldesi Gölbaşı Mahallesi'nde bulunan Güvercinlik Mezarlığı'nın ne tarihi biliniyor ne de mezarda yatanların kimlikleri.
Eskiden Güvercinlik köyü olan sonra da Gölbaşı olarak ismi değiştirilen köyün 60 yaşındaki sakinlerinden Ahmet Kulaksız, 92 yaşındaki babası ve köyün ileri gelenlerinin dahi mezarlığın ne tarihini ne de kimliğini bilmediğini söyledi.
Babasının 92 yaşında vefat ettiğini hatırlatan Kulaksız, "Babam da babasının bile bu mezarlığın tarihini bilmediğini söylerdi. Zaman zaman defineciler gelip bir mezar eşip giderler. Ne taşlarında ne da başlarında bir yazı var. Mezar düzenlenme şekli ile Müslüman mezarlığı gibi duruyor. Ama aramızda hiç kimse bu mezarlıkla ilgili bir şey bilmiyor" dedi.
Mezar taşlarının yüzyıllar geçmesine rağmen özelliğini koruduğu kabristanlıkta, zaman zaman şekil verilmiş taşlar da bulunuyor. Günün şartlarına göre taşınamayacak kadar büyük olan ayak ve baş taşlarının sırrı da henüz bilinmiyor. Bir kısmı ise şehitlik olarak düzenlenen kabristanlıkta evliyaların yattığına inanan mahalle sakinleri geceleri zaman zaman hareket eden ışıkları gördüklerini de iddia ediyor.kabristan-1-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde